keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Kevätpihalla.

Kevät on aina yhtä jännää aikaa puutarhan kannalta, kun saa ihmetellä maasta nousevia kasveja. Vuosi sitten tähän aikaan emme nimittäin asuneet vielä tässä nykyisessä kodissamme ja näin ollen kevätpuuhat ovat uusia tuttavuuksia.

Tähän mennessä olen bongannut ainakin sinivuokkoja, lumikelloja ja krookuksia. Sitten tuo yksi mystinen nurmikkokukka etupihalla.. Keittiöpuutarhassa on ruohosipuli jo hyvällä mallilla ja siirtämäni oregano selvisi myös ja tekee versoja.


Nurmikko on kalkittu ja lannoitettu, seuraavaksi vuorossa on paikkauskylvö. Tontin perällä olevaan kaivoon täytyy hankkia uppopumppu, että saamme sen käyttöön. En malta odottaa kesää!

Omista istutuksista nousee erilaiset laukat takapihalla ja tulppaanit ympäri tonttia. Siirsin vanhan kodin pihasta edellämainittuja ja ainakin nyt näyttää siltä, että selvisivät siirrosta. Toivotaan parasta!


Takapihalle olen nyt piirrellyt vähän suunnitelmaa ja esimerkiksi huvimajan neljälle kulmalle ajattelin istuttaa keijunmekkoa kiipeämään. Vieressä olevan omenapuun juurella kasvaa juurikin ne laukat, sekä laventelia, joten sopinee kivasti värimaailmaan.

Perennapenkkiin en taida sen suuremmin koskea, sillä siellä kasvaa niin huikea määrä kaikkea! Heitän sinne pussillisen unikon siemeniä sekaan ja Herran haltuun.. :D

Pioneille pari kaveria lisää, virittelen riippumaton ja nautin kesästä.

2 kommenttia:

 1. Täälläkin jännätään, että mitä kaikkea tuolta nousee, kun en itse myöskään täällä viime keväänä/kesänä asunut :) Pieniä alkuja on aika paljonkin havaittavissa ja oma pihasuunnitelmakin alkaa hiljalleen hahmottua, jee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtavaa, toivottavasti teillä on mieluisat kukat siellä :)
   Minä en viime kesänä tiennyt oikein mistään mitään, enkä niittänyt edes rikkaruohoja, kun "niistä voi tulla jokin kukka" :D

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥