sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Piha- ja puutarhasuunnitelmia.

Ihanaa sunnuntaita! Toivottavasti teillä on ollut leppoisa päivä.. Meillä on viikonlopun harrastuskyyditykset ja synttärit hoidettu, joten loppuillan aion viettää mukavissa piha- ja puutarhasuunnitteluhommissa. Siinä, missä eilen olin ulkosalla silmäilemässä ja touhuamassa auringossa, olen tänään istunut kynän ja paperin ääressä sisällä suojassa sateelta ja kylmältä.

Menen kyllä vielä siivoamaan pikaisesti istutushyllykön ja viemään ruukut paikoilleen, mutta muuten aion olla visusti lämpimässä ja houkutella Murua sytyttämään takan. Siis mikäli meillä on vielä takkapuita jäljellä..

Viime kesä meni lähinnä ihmetellessä, sillä eihän meillä ollut aavistustakaan mitä kaikkea pihalta löytyy tai missä kunnossa mikäkin on. Nyt tuntuu siltä, että suunnitelmat oikein lentävät ja jokaisen hetken saisi kulumaan ulkona. Voi kun olisi vielä sitä tietotaitoa enemmän!Takapihan kaivo täytyy tutkia, sekä hankkia siihen kunnon betonikansi. Lisäksi terassin päälle on suunnitteilla valokate, viimekesäisen ikean katoksen sijaan. Se katos oli kyllä pettymys, ei kestänyt lainkaan ulkona. Kun reklamoimme sen, voitteko uskoa, että asiakaspalvelusta ilmoitettiin, ettei sen kuulukaan kestää, että se pitää purkaa kun sataa :D 

Valokatteen pylväisiin haluaisin jonkin suloisen ja nopeakasvuisen köynnöskasvin ruukkuun, sekä muutenkin pari suurempaa ruukkua terassille. Väriloistoa riittää koko kesän kukkivassa perennapenkissä, joten terassikasvit saavat olla hyvin pelkistettyjä. Ehkä puksia ja murattia..

Avokasvimaan sijaan tänä kesänä viljelen laatikoissa, nekin tulisi hankkia ja suunnitella lajikkeet. Minulla on nimittäin tapana villiintyä taimikaupoilla ja hankkia tyyliin viinirypäleitä tai jotain muuta absurdia, jotka eivät todellakaan meidän pihalla menesty..

Paljon siis kaikkea kivaa puuhaa tiedossa ja aika kulunee tehokkaasti kotosalla! Millaisia puutarha-, piha- tai parvekesuunnitelmia teillä on? Näitä suunnitelmiani voit seurata ja ehkä inspiroitua itsekin pinterestissä. Kuvat ovat albumeistani OUTDOOR IDEAS ja GREENHOUSE AND GARDENING.


8 kommenttia:

 1. Ihania ideoita! Mun pitäis taas keksiä kasvihuoneeseen jotain, mutta se vaatii niin paljon hoitoa... Ollaan paljon mökillä eikä kasvihuonetta voi jättää hoitamatta... Jos tekis siitä vaikka teehuoneen eikä kasveja ollenkaan niin ei tarviis stressata... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teehuone on loistava vaihtoehto siinä tapauksessa, ellei virittele tehokasta kastelujärjestelmää (nimeltä naapurit) :D
   Tänään pihalla taas kolme tuntia ja jäi pahasti kesken! Onneksi ovat luvanneet huomiselle vielä hyvää ilmaa <3

   Poista
 2. Mäkin lähdin nyt ihan innoissaan suunnittelemaan parveke juttuja ja vaihtamaan kalusteita. Ja tosiaan kaupasta tuli otettua porkkanan ja ties minkä siemeniä :D ostettiin sinne myös hylly, mutta kiitti vaan tarkkari ne puut oli ihan vääntyny :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana :D
   Mä vedin itseni kirjaimellisesti tänään toisesta kädestä toiseen suuntaan itse, pois kaikkien kasvien ja siementen luota.. Ennekuin saadaan pohjatyöt tehtyä, ei paljon kannata ja silloinkaan ilman suunnittelua!

   Poista
 3. Aika tutulta kuulostaa ;) Jos et halua tehdä kantapään kautta niin lukaseppa mun viime kesän postaukset läpi :D Mulla olis varmaan kommentti joka asiaan mutten kyllä kehtaa tässä avaytua, luulevat vielä että tiedän jostain jotain.
  En melkein malta odottaa, että pääsen pihahommiin, onneksi välissä oleva 3 viikkoa menee ihan muissa merkeissä niin ei horsmat pyöri mielessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä nyt, sähän tiedät vaikka mistä ja mitä!
   Kun itsekin perehtyisi..
   Kiitos, mä käyn kyllä lukemassa ja ajattelin tänä kesänä maisemoida meidän maalin ja ehkä keinunkin ;)

   Poista
 4. Teidän pihasta tulee varmasti tosi ihana, kun kotikin on niin kaunis <3

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥