tiistai 24. toukokuuta 2016

BBQ Smoky Bourbon Pork Ribs ja "mitä tänne jää" -burgeri.

Mikä on teidän ihan ykköslemppari grilliruoka? Minä tykkään tosi paljon ribseistä (ja maissista ja hampurilaisesta ja pizzasta), mutta ne ovat jotenkin niin isotöisiä.. Ensin pitää perata lihasta kalvot, sitten keitellään tuntikausia liemessä, keitetään marinadit kasaan ja.. Eikun ei!

Atria on tuonut kauppoihin ihan mielettömän helpon ja todella hyvänmakuisen BBQ Smoky Bourbon Pork Ribsin, joka valmistuu grillissä puolessa tunnissa. Tällainen oman elämänsä masterchefkin onnistui ihan ensimmäisellä kerralla, eikä ollut vain aloittelijan tuuria. Paketissa oli kyllä kattavat ohjeet..


Me olemme syöneet viime päivinä todella paljon ulkona ja grillailleet yhtä useasti. Itseasiassa sen verran useasti, että naapurista kuului eilen illalla "taas ne grillaa.." :D

Minkäs sille mahtaa. Grilliruoka on oikeasti tosi hyvää ja useimmiten vielä helppoa ja nopeaakin. Varsinkin nyt, kun hankimme puu- ja brikettigrillien kaveriksi kaasun, on tullut grillattua tosi usein.

Useimmiten grillattava on ollut jotain lihaa ja tosiaan tämän jälkeen ribsit jää kyllä meidän vakiolistalle. Tuossa yhdessä paketissa on 500g ja sanoisin, että kaksi pieniruokaista syö siitä lisukkeiden kanssa hyvin.


Täytyy myöntää, että pitäisi useammin kokeilla uutuuksia ja olla rohkeampi siellä kaupan hyllyllä, sillä tällä samalla grillauskerralla ihastuimme myös Wilhelm Grillibalkaniin (tuli tappelu, koska en ollut ymmärtänyt hankkia tarpeeksi) ja minä myös Wilhelm Currywurstiin.

Lisukkeena meillä oli pussiperunoita, sekä Atrian majoneesittomia uutuussalaatteja. Itse tykkäsin tosi paljon tuosta Rapeasta Vinaigrette Kaalisalaatista, etikkaiset maut ovat aina olleet suosikkejani :)


Vaikka tällä kertaa grillibalkan loppui kesken, grillaamme usein liikaa syötävää. Tämä on itseasiassa laajempikin vitsaus, sillä juuri juttelin sunnuntaina kummipojan synttäreillä parin perheen kanssa asiasta.

Kutsuin meille syömään ja sanoin, että grillataan vaan normi viisihenkisen perheen setti, niin ehkä tulisi kaikki syödyksi.. Samaa sanoivat muut. Juuri oli appivanhemmat grillaamassa ja nyt niitä loppuja syödään taas koko seuraava viikko.

Toki niitä voi lämmittää mikrossa tai napostella kylmänä jääkaapista. Makkarat voi jatkojalostaa pyttipannuun ja kanasta saa riisin kanssa jonkinlaisen paellan.

Päätin kuitenkin ottaa haasteen tämän asian tiimoilta vastaan ja kehittelin teille "mitä tänne jää" -burgerin. Parhaimmillaan se on tietysti grillijuhlien dagen efter -brunssilla, mutta mikään ei estä grillaamasta aineksia siihen suoraan. Ja tekemään taas left overeista uuden!"mitä tänne jää" -burgeri BBQ smoky bourbon ribseillä, chiliwurstilla ja vinaigrette kaalisalaatilla (4:lle)

4 hampurilaissämpylää
500g Atria BBQ Smoky Bourbon ribsejä
1 pkt Atria Wilhelm Chiliwurstia
1 rss Rapea Vinaigrette Kaalisalaattia
Salaattia, tomaattia yms
Chili- ja kurkkumajoneesia
Sinappia 


Grillaa ribsit ja chiliwursti paketin ohjeen mukaan ja paahda loppuvaiheessa myös hampurilaissämpylöitä hetki grillissä. Irroita ribsien liha luusta ja kokoa hampurilainen lihaa, salaattia, makkaraa ja mausteita vuorotellen.

Vaihtoehtoisesti kokoa hampurilainen samoista aineksista myös seuraavana päivänä ja nauti. Lisää herkullisia reseptejä Atrian uutuuksista on tulossa myös blogiringin kamppissivulle.

ps. Atria on muuten avannut uuni.. eikun grillituoreen instagram -tilin ja sinne kannattaakin käydä heti klikkaamassa itsensä seuraajaksi, sillä joka viikko seuraajien kesken arvotaan pallogrilli sekä 20e:lla grillattavaa!

GRILLIVINKKI: jos haluat hifistellä.. sekoita 0,5 dl cocista ribsien valmiiseen marinadiin ja voitele lihat paiston aikana sillä.


YHTEISTYÖSSÄ:


9 kommenttia:

Kiitos kivasta viestistä ♥