maanantai 6. kesäkuuta 2016

DIY vesivärit - kuivat tussit hyötykäyttöön.

Maailmassa on muutama vakio, joihin voi luottaa. Lapset kasvavat yhdessä yössä ja pesukone syö sukkia. Kaikki pesuaineet ja kosmetiikka loppuvat samaan aikaan ja kauppalappu jää usein kotiin.

Yhtä varmaa on se, että tussit kuivuvat juuri silloin kun niitä tarvitsisi. Kuivilla tusseilla ei tee oikeastaan mitään ja menevät viivatestin jälkeen useimmiten roskiin.

Törmäsin pinterestissä hauskaan ideaan kuivien tussien pohjalta ja ajattelin kokeilla sitä. Toimihan se! Ota siis lasten kanssa tussilaatikko läpikäyntiin ja poimikaa kaikki kuivahtaneet tussit pois. Sen sijaan, että heittäisitte ne roskiin, laittakaa lasiin tai tyhjään lasipurkkiin veteen muutamaksi päiväksi.


Tussit valuttavat vihoviimeisetkin värinsä veteen, joka muuttuu vesiväriksi! Värin intensiivisyys riippuu liotusajasta ja tussien määrästä. Kaikki samansävyiset voit laittaa samaan purkkiin, kuten esimerkiksi vihreät ja siniset tai kuten me, punaiset ja keltaiset.

Voit myös sekoitella värejä ja tehdä lasten kanssa testejä, mitä tuleekaan keltaisesta ja sinisestä!

Hauskaa kesälomaa taiteiden ja tieteiden parissa :)


4 kommenttia:

 1. Vein tänään kirpparille lasten vaatteita myyntiin ja kun lähdin kotoa nappasin tussipurkista parit korostetussit mukaan. "Voin sitten paikan päällä tehdä parit laput pöytääni" ajattelin. Eikös vaan, että kumpikin niistä oli lähes kuivunut :D Täytyypä laittaa ne vesipurkkiin lillumaan seuraavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Damn! Se on kanssa just yksi vakio :D
   Minkä tahansa tussin tai mustekynän otat mukaasi, on se aina loppu!

   Poista
 2. Me ollaan aina avattu korkki ja tiputettu kuivuneeseen tussiin muutama vesipisara, mutta tämähän on kätevämpi tapa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on hei kanssa kätevä juttu, varsinkin kun kesken värityksen kuivahtaa.. :)

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥