maanantai 27. kesäkuuta 2016

Lukuhaaste 2016 - 5. kirjan kannesta voi tehdä kirjanaaman.

Tätä kohtaa lukuhaasteessa olen odottanut! Kirjanaama on houkutellut alusta saakka hauskuudellaan. Olen lukuhaaste -ryhmässä nähnyt mitä erilaisimpia kirjanaamoja, joista löytyi jalkoja ja krokotiileja.

Mitenkään orjallisesti en ole haasteen järjestystä noudattanut ja tämäkin kirja tuli vastaan muistojen perukoilta, sattumalta sopi myös kohtaan viisi. Aiemmat kirjahaaste kirjani löydät sivupalkin tägipilvestä tai klikkaamalla TÄSTÄ.

Nopsterin kummitäti aikoinaan suositteli minulle Liza Marklundin tuotantoa, jostain syystä en kuitenkaan kiinnostunut silloin siitä. Koska kyseiseltä naiselta olen oppinut elämässä tärkeitä taitoja, kuten maailman parhaan spagettikastikkeen, sekä kätevimmät juomalasit ikinä lapsille (puhumattakaan hauskanpidosta), päätin myöhemmin kuunnella tätä(kin) vinkkiä.

Uutispommi on ensimmäinen kirja Annika Begtzonin tarinassa. Se kertoo kuvitteellisesta Kvällspressenin iltapäivälehdestä ja sen rikostoimituksesta, sekä tähtitoimittaja Annikasta. 

Ensimmäinen kirja sijoittuu Tukholman ympäristöön ja alkaa hyytävällä kuvauksella olympiastadionin räjähtämisestä. Oikein väkisin vääntämällä kirjan saa myös kohtaan 31. olympialaisista kertova kirja. Kerronta on hyvin yksityiskohtaista, osittain jopa inhorealistista ja pitää loppuun saakka otteessaan. 

Annikan tutkimukset jatkuvat oivaltavina loppuun saakka ja koska dekkarissa on aina pahis, se paljastetaan vasta lopussa. Sen verran monta ovea tarinassa on avoinna, että itsekin sai arvella monet kerrat tekijää..

Pidin kirjasta ihan älyttömästi ja seuraava sarjassa on jo varauksessa kirjastossa. Jos yhtään pitää dekkareista, suosittelen tätä lämpimästi! Mites teidän muiden haaste sujuu, mikä kirja löytyy kohdasta viisi?


"Annika Bengtzonin ensimmäinen juttu. Tukholmalaisen iltapäivälehden rikostoimittaja Annika Bengtzon tutkii olympiastadionin pommiräjähdystä ja saa liikkeelle voimia, jotka uhkaavat hänen omaakin turvallisuuttaan"

2 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä. Mutta noi lasit. Mistä löytää parhaat lasten lasit? ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ne on nää:
   http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/60081734/ :D

   Vaikea hajottaa, just oikean kokoiset ja jos hajoaa, ei paljon talous kärsi!

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥