keskiviikko 3. elokuuta 2016

Kasvihuonekuulumisia.

Osa teistä tietääkin, että olen keväästä saakka kirjoittanut ihan pienimuotoista kasvihuoneblogia, Prinsessana ryytimaalla, Kivikangas Oy:n sivuilla. Kirjoittelen sinne meidän kasvihuoneen kuulumisia aina välillä ja samalla käyn läpi oppimiani asioita.

Paljon on kyllä opittu, mutta tavoilleni uskollisena kaikki on pääasiassa tuurin ansiota. Meillä kasvaa esimerkiksi täyttä häkää vesimeloni kasvihuoneessa ja pian saamme syödä lähituotettua Suomalaista luomuvesimelonia. Miettikää, ihan tajutonta!

Mitää muuta ohjetta sen kasvattamiseen en osaa antaa kuin 1. osta huonokuntoinen euron taimi. 2. kastele kun muistat. 


Kasvihuone tuli lavalle pakattuna osissa ja se on tosiaan ihan alusta saakka itse kasattu. Pääasiallisen työn teki Muru ja hyvin tekikin. Alunperin tuossa paikalla oli siis vain nurmikenttää tyhjänpanttina.

Enemmän kasvihuoneesta ja sen perustamisesta voit lukea TÄSTÄ. Kasaamisesta ja kuvia valmiista kasvihuoneesta löydät enemmän TÄSTÄ postauksesta.


Olen myös viritellyt sinne ihan omanlaisia kasvulaatikoita ja fiilistellyt tunnelmia iltahämärässä. Nyt en malta odottaa kasvihuoneen pukemista talviasuun.. Sitä ennen saa kuitekin vielä paljon satoa ja olenkin tehnyt viimeaikoina lisäkylvöjä.

Kasvulaatikoista ja taimista löydät lisätietoa TÄSTÄ.


Pikkuhiljaa alamme olla sadonkorjuuvaiheessa ja toivonkin, että ehtisin vielä saada sitä satoa. Olin hieman myöhässä taimien kanssa, mutta ensi keväänä tiedän paremmin. Keittiöpuutarhassa sen sijaan esimerkiksi ruusupavut ovat jo valtavia!

Enemmän kasvien tukemisesta ja omasta tuen tarpeesta voit lukea TÄSTÄ.

Kaikenkaikkiaan koko kasvihuonehomma on ollut mahtava kokemus ja itseasiassa tältä pohjalta odotan ensi kevättä vielä enemmän, kuin tätä ensimmäistä odotin. 


LINKING TO:

7 kommenttia:

 1. Onnea - valmista! Ensi keväällä sulla sormet syyhyääkin vallan vimmaisesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta :)

   Ensi keväänä tosiaan syyhyää, siitä voi olla nyt jo varma!
   Täytyy sanoa, että kasvihuone on ollut kaikkea sitä mitä odotinkin ja vielä enemmän :)

   Poista
 2. Mielenkiintoinen projekti! Kasvihuone näyttää kivalta ja kotoisalta. :) Mä laitoin tänä vuonna ensimmäistä kertaa salaattia kasvamaan ulkolavalle ja oon ihan fiiliksissä siitäkin pienestä sadosta. :D Ensi vuonna minäkin olen ajoissa, sillä nyt kylväminen jäi yrttien osalta ihan viimetippaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis minulla oli viime kesänä myös avomalla kasvamassa ja ihastelin sitä ihan pientä satoa <3 Tänä vuonna sato tuskin on yhtään sen suurempi, mutta jotenkin "puhtaampi", eikä ole ötököitä ja tuholaisia. Ihanaa!
   Kiitos paljon kommentista!

   Poista
 3. Näyttää niin kivalta! Ihan alkaa tehdä mieli kasvihuonetta...;D Olisi tilaakin! Ensi keväänä minäkin aion viimein istuttaa kasvulaatikoihin yrttejä ja kukkia. Vielä olisi pihalla puuhaa tuon alueen raivauksessa.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta, ei muutakuin kasvihuoneen hankintaan! :D
   Veikkaan, että sun kasvilavat ovat upeita tuntien tuon sinun tyylin jo nyt!

   Poista
 4. Tietoisku kasvihuonetta rakentaville! :)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥