tiistai 28. helmikuuta 2017

Viherkasvien uusi tuleminen sisustuksessa - helpoimmat, puhdistavat ja trendikkäimmät kasvit.

Viherkasvit tulevat taas, kohta varmaankin massiiviset kirjahyllytkin ovat trendikkäitä sisustuselementtejä olohuoneessa! Meillä ei juurikaan ole viherkasveja nähty, ehkä suurin syy tähän on auttamattoman surkea viherpeukaloni.

Innokkuudesta taitoni ei ole kiinni ja veikkaankin edelleen suurimman ongelman olevan liian innokas kasteluni. Varmistelen, ettei kasvit ainakaan kuivuuteen kuole ja kuolevat sitten siihen kasteluun. Äh!

Muutaman olen kuitenkin saanut pidettyä hengissä hyvän aikaa! Esimerkiksi keittiön ikkunalla majaileva muratti on pysynyt hengissä nyt puolitoista vuotta ja se on paljon se! Muru kyseli eräänä päivänä, josko se on muovikasvi? Mitenniin? Nokun se on hengissä edelleen..

Hän oli siis vilpittömästi ihan miettinyt tätä asiaa :)


Toinen pian vuoden hengissä pysynyt yksilö on tämä kuvissa esiintyvä traakkipuu, jonka sain yhteistyössä Järvenpään Kukkatalosta viime keväänä. Tähän saakka se on majaillut olohuoneessa vaihtelevasti, oikeastaan löytämättä paikkaansa, kunnes viime viikonloppuna sain kuningasidean sen sijoittamisesta punotussa korissa keittiöömme!

Muru pitää puun väristä ja osiltaan toivoo sitä jossain määrin lämmittämään kotimme yleisilmettä. Nämä luonnonsävyt miellyttävät omaakin silmää ja samalla kasvi toi keittiöön lämpöä ja elämää. Siis ihankuin sitä elämää tästä talosta puuttuisi..

Olivat nämä viherkasvit nyt trendikkäitä tai ei, olen innostunut niistä valtavasti. Eniten olen ottanut selvää toki helppohoitoisista kasveista, sillä esimerkiksi ihan jokaisen oliivipuun olen saanut kuolemaan. Toinen kasvityyppi, joka kiinnostaa ovat eniten huoneilmaa puhdistavat kasvit. Näitä ovat esimerkiksi vehkat (en tykkää), muratit (löytyy), kultaköynnös (löytyy), traakkipuu (löytyy), ja anopinkieli (pärjää myös suht pimeässä).

Tämän hetken suosituimpia viherkasveja ovat ilmakasvit eli tillandsiat, jotka saavat aikalailla kaiken tarvitsemansa ilmasta. Myös peikonlehdet ja kilpipiileat ovat palanneet suosionsa huipulle, joista ainakin jälkimmäinen on hankintalistallani.

Helppohoitoisimpia ovat joidenkin edellämainittujen lisäksi mm. rönsylilja, palmuvehka, aloe ja mehikasvit.


Kihelmöiviä puutarhasormiani auttaa pian esikylvöt, kunhan päätän mitä kaikkea laitan tänä vuonna kasvihuoneeseen kasvamaan. Haluaisin sinne ainakin jonkin kiva köynnöksen! Toisaalta pavut voisivat myös hoitaa köynnöksen virkaa ja jos laittaisi pari tomaattia roikkumaan..

Tomaatteja tulee joka tapauksessa paljon tänä vuonna, sillä ipanat syövät ihan jokaisen yksilön heti kypsyttyään. Olisi kiva saada niitä ihan ruokapöytäänkin saakka :D Keittiöpuutarhasta löytyy monivuotisia yrttejä ja tänä vuonna nostan kaikki mansikat lavoille. On vähän sellainen Dear Eki -fiilis, mutta kyllä tämä tästä. Tekemällä oppii ja virheet kannattaa toistaa mahdollisimman monta kertaa oppimisen maksimoimiseksi.

Touhukasta tiistaita! Tästä tulee kiva viikko!


9 kommenttia:

 1. Teillä on kyllä kaunis keittiö ja ihana tuo ovi, pääsee suoraan keittiöstä ulos. Niin, ja täällä toinen onneton kukkienhoitaja. Itselläni tuo sama ongelma, kastelen liikaa. Yksi kasvi (en muista nimeä) meillä on pärjännyt ihan mukavasti ja nyt olisikin aika vaihtaa mullat. Saa nähdä menehtyykö kasvi mullanvaihdon yhteydessä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Keittiö on tosiaan meidän punaisen maton paikka, jos sellainen pitäisi tänne asetella. Tai siis minun, muulla perheellä saattaa olla muita paikkoja mielessään :D Kesällä tuo ovi on kyllä ihan ykkönen, se johtaa terassille ja keittiöpuutarhaan <3
   Menestyksekästä mullanvaihtoa, itseäkin vähän jännittää :D

   Poista
 2. Hihi, ihan sama homma - olen saanut pidettyä muutaman kasvin hengissä kohta jo pari vuotta! Blogiin tulossa pian postaus meidän kodin vihreistä tyypeistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis pari vuotta on ihan älyttömän pitkä aika! :D
   Täytyykin pysyä kuulolla, kiitos vinkistä :)

   Poista
 3. Minua on myös alkanut monien vuosien jälkeen kiinnostamaan taas viherkasvit sisustuksessa. Aikanaan minulla oli niitä paljonkin, mutta sitten kai tapoin ne kaikki, kun ei sitä vihreääpeukaloa ole täälläkään näkunyt. Nyt ostin kauppareissulla jo yhden viherkasvin ja mieli tekisi kovasti hankkia niitä lisää vaikkapa pariin amppeliin keittiön ikkunan eteen. Katsotaan kuinka kauan saan ne sitten pysymään hengissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mitäs jos hankkisit niitä ilmakasveja roikkumaan ikkunan eteen, nehän on aivan ihania!
   Tsempit kasvihaasteisiin, yritetään yhdessä hankkia edes ohuesti vaaleanvihreä peukku :D

   Poista
 4. Hei!

  Mistä tuo kori kukalle on hankittu? Aika ihana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kori on vesihyasinttikori ja hankittu 2011 keravan prismasta :(
   Näitä ei taida enää olla saatavilla :(

   Poista
 5. Mä tykkään viherkasveista sisustuksessa, mutta meillä ne eivät valitattavasti myöskään viihdy kauhean hyvin. Onnistun tappamaan suurimman osan kasvaista muutamassa kuukaudessa. No eipähän ainakaan ehdi kyllästymään tiettyyn kukkaan, kun vaihtuvuus on niin suurta :D

  -S

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥