sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Viikonlopun tunnelmat.

Olen viimeaikoina ollut vähän allapäin. En ole masisteluun taipuvainen ihminen, vaan pyrin ennemminkin nauttimaan elämästä ja niistä pienistä kauniista asioista arjen haasteiden keskellä. Mikä lie syynä.

Olisiko se vanhojen muistelu ja haikeus? Huomaaminen, että lapset kasvaa? Kevätmasennuksen poikanen? Olemisen sietämätön keveys tai kuukauden kierto..

Yhtä kaikki, takana on kiva viikonloppu jolla sain katkaistua tuota ikävää kierrettä. Kävimme aviomiehen kanssa perjantaina Casinolla ratkomassa murhamysteeriä ja lapset puolestaan saivat nauttia lastenvahdin väsymättömästä huomiosta.

Lauantaina jakaannuimme elokuviin ja tänään sunnuntaina oli vuorossa pihahommia, laskiaislettuja ja ystävän kanssa kahvittelua. Kaikki tuli osiltaan tosi tarpeeseen.Ollaan pelattu lautapelejä, poltettu takkaa ja pakattu hiihtolomaa varten. Pesty tuhoton määrä pyykkiä, mietitty salaojia ja suunniteltu remonttia. Esikoinen kävi hakemassa keväisiä pajunkissoja tulppaanien kaveriksi ja minä ilahduin kovasti kukka-asetelmasta.

On sovitettu monoja ja metsästetty kadonneita lapasia. Katsottu iltaisin netflixiä ja juotu pari lasillista hyvää punaviiniä. Pyyhitty auton tuulilasia talouspaperilla, koska lasinpesuneste oli niin lopussa ettei pihahtanutkaan.

Pesty hajuvettä pois teinileenan silmistä ja kuunneltu parit oven paiskomiset. Tehty miljoona eri listaa reissua varten. Ota mukaan kotoa, tee ennen matkaa ja käy kaupasta. Vähän myös jännitetty.


On siivottu, sotkettu ja letitetty. Lämmitetty kotia ja hikoiltu kevätauringossa, koska koti on liian lämmin. Kuunneltu Robinia pitkästä aikaa ja muisteltu erästäkin laskettelureissua, jolloin kuunneltiin Robinia niin että se soi luupilla korvissa.

Tehty ruokaa, syöty ruokaa ja tilattu ruokaa. Nautittu ruoasta ja toisaalta taas nypitty savulohet pastan seasta pois, koska pasta oli parempaa sellaisenaan.

Tanssittu kukkamekossa ja tapeltu siitä, kuka saa tietyn pipon päähänsä. Mietitty, että joitain tavaroita pitäisi olla kaksi identtistä ja joitain taas kolme. Mietitty elämän epäreiluutta, koska yhdellä on ipadi kädessä kauemmin kuin toisella. Kokeiltu, mistä laitteesta lähtee eniten ääntä, koska oman laitteen ääni pitää kuulua kaiken yli.


On naurettu Putoksen eniten tyhmille jutuille ja vertailtu tapaturmavakuutuksia. Odotettu, että vaari tulee ja rapsuteltu koiranpentuja. Huomattu vaatteessa reikä kainalossa ja mietitty ettei se oikeastaan haittaa mitään.

Diilattu kirppiskamoja ja toisaalta laitettu niitä säilöön. Löydetty pihalle varaston paikka ja suunniteltu etupihalle terassia. Mietitty mitkä puut kaadetaan seuraavaksi ja seisty vesisateessa sahan kanssa.

Heitelty lumipalloja, vaikkei saisikaan. Puettu vaaleanpunaiset kurahanskat ja nimetty pihahanskat räkähanskoiksi, koska kaikki huonot on räkäjotain.


Niin paljon juttuja, kivoja ja tyhmiä näin kun jälkikäteen ihan ajatuksen kanssa miettii. Leppoisia hetkiä, joita on seurannut totaaliset hermojen menettämiset. Kai tämä on sitä ihan tavallista lapsiperheen elämää.

Seuraavaksi vuorossa on sunnuntaisauna, vaikka lämmin vesi loppuukin taas kesken. Kiljutaan kylmästä ja odotetaan remontin alkamista. Vannotaan, että reissussa istutaan kuumassa suihkussa vaikka koko päivä ja luvataan, että siellä saa sitten leikkiä suihkussa.


Näiden kuvien ja ajatusten myötä toivottelen mukavaa hiihtolomaa lomalaisille ja muita mukavia muita puuhaaville! 

Meidän hiihtolomapuuhia voi seurata instassa @lapetiteprincesseblog ja snapissa @Elisa.lpp nähdään siellä!

2 kommenttia:

Kiitos kivasta viestistä ♥