sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Yhdeksänvuotiaan pukeutumista - mikä on sopivaa?

Reipasta laskiaista! Me ollaan tänään keskimmäisen kanssa kahdestaan räjäytetty hänen huoneensa kaapit sekä järjestämistä että pientä inventaariota silmällä pitäen. Järjestämiseen tulen palaamaan pian vinkkien ja kuvien myötä, mutta pienimuotoista tarvelistaa ajattelin päivittää tähän tänään.

Tirppa on siis yhdeksänvuotias ja noin 134/140cm kokoa. Tottakai tämä riippuu myös vaatemerkistä. Hän on pienestä saakka ollut kovin tyttömäinen tyttö ja pitänyt myös tyttömäisistä väreistä, mikäli niitä voi nyt jollain tapaa erotella.

Tässä iässä on selkeästi huomattavissa enenevä kiinnostus vaatteita kohtaan, sekä oman tyylin muodostuminen vähitellen. Toki me vanhemmat päätetään edelleen, mitä sieltä kaupasta viime kädessä ostetaan.

Itse olen suhteellisen konservatiivinen, enkä pidä siitä miten lastenvaatemallistot pikkuhiljaa muuttuvat pienten aikuisten vaatteiksi. Lasten tulee pukeutua lapsille sopivasti ja mielestäni mitkään lappubikinit eivät ole lastenvaatteita. Uskonkin, että lasten- ja nuorten tyyliä yhdistelemällä löydämme juuri meille sopivan välimuodon.

little girl
Tyttäreni on sitä mieltä, että pinkkiä ei voi olla liikaa ja itseasiassa tästä kollaasista löytyykin jo jotain kaapissa olevia yksilöitä. Hän sai joulu- ja synttärilahjaksi tosi mieluisia lahjakortteja ja kävimme niitä pari viikkoa sitten tuhlaamassa.

Silloisella reissulla kaappiin päätyi lindexin vaalean roosa bikertakki, hm peilipintaiset pilottilasit ja glitterlippis. Myös solmullinen paita löytyy kaapista, mutta saa alleen topin toistaiseksi. Napapaidatkaan eivät ole niitä sopivimpia vaatteita yhdeksänvuotiaalle.

Tällä hetkellä jokainen juhlakenkäpari oli liian pieni, joten niitä täytyy lähteä metsästämään ennen kevätjuhlaa. Myös kivat farkkushortsit (ei kuitenkaan vesirajaa pyyhkivät) täytyy hankkia ja muutama kesämekko. Mekot ja hameet kun ovat neitokaisen lemppareita!

Kesää silmällä pitäen hankintalistalla on myös uusi uimapuku, yksi- ja kaksiosainen. Kaksiosaisen uikkarin yläosa tulee olemaan sporttimallia, eikä nirunaruvirityksiä kaapista löydy.

Kaikki kollaasin vaatteet ovat saaneet myös tiukan ysiveen hyväksynnän, joten ainakin vielä mennään yhteisellä maulla. Tärkeintä taitaa olla ipanan itse valita tyylinsä ja puuttua siihen vain mikäli suurempaa tarvetta tulee.

Täällä lumihankien keskellä haaveillaan selkeästi siis jo keväästä ja kesästä! Näihin tunnelmiin, heipat :)

6 kommenttia:

 1. Tosi nättejä! Olisipa itsellä tyttö(kin). :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Tyttöjen vaatteet on kyllä mun heikkous, mutta ihan pienten poikienkin!
   ps. tuli ihan yhtäkkiä mieleen, että näin unta että sain viimeyönä poikavauvan :D

   Poista
 2. Meillä on vaan poikia ja ovat kaikki olleet aika helppoja puettavia, eli olen saanut päättää heidän vaatetuksen.
  Mutta, on totta että lastenvaatteet ovat helposti kopioita aikuisten vaatteista. Kyllä lasten tulisi saada olla pidempään lapsia, myös vaatetuksen suhteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykysin on onneksi tosi kivoja neutraalejakin vaatteita, esim gugguut ja muut. Niitä voi huoletta pukea, kun ovat yksivärisiä ja "ihan tavallisia" :)
   Reipasta viikkoa!

   Poista
 3. Voi kuinka kauniita hempeyksiä!! Tyttöjen puettaminen on vain niin paljon kivempaa, mutta pitää tosiaan pitää mielessä että puettaa tyttöä eikä pienikokoista naista :) Napapaidan voisin kyllä lapselle laittaa, tai sellaisen hapsuhelmaisen..tuo hyviä muistoja omasta lapsuudesta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojille löytyy ihania henkseleitä ja muita <3
   Totta! Nuo hapsupaidat olivat niin hauskoja ja omasta kaapistakin sellainen löytyi kolmekymmentä vuotta sitten!

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥