torstai 30. maaliskuuta 2017

Pääsiäistunnelmaa kotiin itsetehdyllä pajukranssilla.

Pääsiäinen on ehdottomasti sellainen pyhä, joka luiskahtaa joka vuosi minulta vähän ohitse. Lasten kanssa valmistellaan virpomisoksat ja koulusta tullut ruoho viritellään pöydälle, mutta siihen se jääkin. Tänä vuonna aion ottaa itseäni niskasta kiinni ja varmistaa tunnelman, onhan pääsiäinen vähän kuin toinen joulu!

Oksia alamme koristelemaan ensi viikolla, lapset tarvitsevat niihin usein monta päivää, sen verran hartaudella niitä askarrellaan. Tänään kuitenkin taivuttelin kauan mielessä pyörineen keväisen pajukranssin tuomaan kotiin pääsiäistunnelmaa.


Tähän tarvitsee parisenkymmentä vitsaa, mutta jos haluat lopputuloksesta muhkeamman, suosittelen noin viittäkymmentä oksaa. Joukossa saa olla suorempia ja sitten niitä haaraisempia. Paras lopputulos on kuitenkin täysin tekijänsä näköinen ja ihanan epätäydellinen.

Laita ensin viitisen oksaa nippuun niin, että jokaisen varsi on vähän toistaan pidemmällä. Sido ne sopivasta paikasta toisiinsa kiinni ohuella rautalangalla. Toista ja sido uusi nippu entiseen kiinni lomittain. 

Kokeile välillä kranssin kokoa taivuttamalla oksat pyöreäksi ja kun olet saavuttanut haluamasi koon, sido kranssi ympyräksi. Tässä vaiheessa oksat saattavat vielä törrötellä suuntaan ja toiseen, mutta käytä juuri niin paljon lankaa kuin hyvältä tuntuu.

Kranssi on myös vielä kovin ohut, mutta pujottele oksia toistensa väliin yksi kerrallaan sopiviin paikkoihin. Nuori paju on taipuisaa ja jää hyvin paikoilleen. 

Lisää oksia toistensa lomaan tai käytä lankaa niin kauan kun olet saavuttanut halutun lopputuloksen. Itse pidän joko supermuhkeista tai sitten vähän yksinkertaisimmista kransseista :)


Tämä on oikeasti tosi helppo tehdä, sillä kyseinen pajukranssi on ensimmäinen laatuaan tekemänäni. Se pääsi nyt takkahuoneeseen takan reunustalle tunnelmanluojaksi ja sormet ristissä toivon, ettei se allergisoisi siinä. Uskoisin että ilman vettä ei kuki, ainakaan niin nopeasti :D

Muuten päivän suunnitelmissa onkin vain hengailla ja laittaa kotia kuntoon huomista varten, sillä vietän tänään synttäreitä ja huomenna juhlimme sitten ystävien kesken täällä meillä. Tiedossa on kivat bileet pienellä porukalla :)

Iloisia askarteluhetkiä sinne ja muistakaahan vielä osallistua MESSULIPPUARVONTAAN, siihen pääset TÄSTÄ!

2 kommenttia:

 1. Täällä hieman sama juttu pääsiäisen kanssa, helposti menee ohi ilman suurempia valmisteluja. No, tänä vuonna meillä on onneksi maalattu munia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munien maalaus on kyllä kivaa!
   Niitäkin täytyy koristella tänä vuonna, vielä on onneksi hyvin aikaa :)

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥