keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Pentutreffit.

Meidän tuorein perheenjäsenemme on pikkuhiljaa ymmärtänyt ulkoilun ihanuuden. Siis ihanaa se on vapaana, narun jatkeena ei niinkään. Itseasiassa luistonesto menee päälle joka pyörässä siinä vaiheessa, kun lähdetään ulos pannan tai valjaiden kanssa. Vaan mikäs tässä on totutellessa ja opetellessa, ikääkin vasta sen viisi kuukautta.

Sisäsiistiksi tämä neitokainen on jo oppinut 90%:sti. Voisin sanoa, että se 10% johtuu vain ja ainoastaan mielenosoituksista. Upeasti osaa pyytää jo itse ulos, fiksu koiruus! Muita opittuja taitoja on istuminen, odottaminen ja vapautus.

Seuraavana pitäisi opetella luoksetulo ja sen käskyn totteleminen. Tämä mielestä kun takapihalla on ihanaa juosta vapaana ja puikkaa naapurin pihalle kuusiaidan alta. Arvatkaapa muuten kuka siitä aidan alta puikkaa sulavasti perässä.. :D


Toisiin koiriin emme ole juurikaan törmänneet, saati sitten saman lajin edustajiin. Tänään ideana olikin siis tutustua muihin nelijalkaisiin. Ystäväperheemme on ottanut jokin aika sitten rescue -koiran ja treffeillä vaihdettinkin omien kuulumisten lisäksi myös nelijalkaisten kuulumiset.

Kyseessä on alle vuoden ikäinen pehmoinen suloisuus nimeltään Luna. Luonteeltaan todella välitön ja luottavainen, jotenkin erityisen söpö yksilö.

Sovimme treffit yhteen maailman ensteksi lempparipaikoistani, Träskändan puiston maille Espooseen. Kuvat eivät anna tuolle vanhalle tammilehdolle oikeutta, tämä pitää ehdottomasti nähdä itse.


Tapaaminen meni hienosti ja pienen alkujännityksen jälkeen nuo oikeastaan vähät välittivät toisistaan. Meidän versio piti itseasiassa paljon enemmän ystävästäni kuin toisesta koirasta, mutta käyhän se järkeen. Ihmisiltä kun saa paremmat rapsutukset ja sylittelyt.

Tästä rohkaistuneena laitoinkin nyt meidän paikalliselle fb:n ilmoitustaululle viestin, jossa etsimme leikkiseuraa muista suurinpiirtein saman ikäisistä ja kokoisista, mielellään rotuisistakin tyypeistä :)

Aviomies on jo suunnittelemassa tälle kaveria, näillä chihuilla on kuulemma taipumus monistua :D Ihan heti en kyllä ole valmis ottamaan toista pentua meille, sen verran tuo sisäsiistiksi oppiminen on veroittanut yöunia. Herään nimittäin edelleen yöllisiin tepasteluihin ja olen satavarma, että koiralla on pahat mielessä.

Silti voisin sanoa, että hetkeäkään en vaihtaisi pois. Paitsi ehkä ne parit tarpeet saunan lauteiden alla, jotka huomasimme vasta saunan lämmettyä. Huonetuoksu kai sekin..

2 kommenttia:

  1. Ihana tapaaminen teillä ollut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja näitä pitäisi ehdottomasti saada lisää, että pieni tottuu kavereihin <3

      Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥