lauantai 12. elokuuta 2017

Asuntomessut 2017 - ruokailutilat, petaukset ja inspiroivat yksityiskohdat.

Asuntomessuneitsyys on nyt korkattu. Tai onhan tässä vuosien varrella tullut vierailtua messualueilla ja jopa asuttua yhdellä, mutta koskaan en ole päässyt kurkkimaan kaikkiin taloihin sisälle ja vielä tuoreeltaan.

En oikeastaan edes tiennyt mitä odottaa, sitä ainakaan, että messuilla kuluu vähintäänkin yksi päivä ihan kokonaan! Tai että taloja olisi niin paljon! Onneksi sentään satoi aikalailla taukoamatta koko päivän.. Se nimittäin tarkoitti hyvin vähäistä tungosta messualuella.

Päivän päätteeksi pää oli aivan pyörällä ja täynnä ajatuksia. Pitäisikö remontoida sauna tuollaiseksi? Tuossa on sohva meidän leffateatteriin! Ihan kiva lastenhuone, siis jos luostarissa haluaa asua.. Me tarvitsemme ehdottomasti kylpyammeen ja pitäisikö itse rakentaa messutalo?!


Itse kiinnitin huomioni yksityiskohtiin ja siihen, miten vastaava voisi toimia meillä. Tyyliltäänhän nämä olivat hyvin kaukana siitä, mistä itse omassa kodissani pidän. Musta oli hyvin hallitseva väri ja monesta kohteesta löytyi tehosteena keltaista tai okraa.

Rakastuin petauksiin, vaikka olenkin huono petaaja. Meillä ei nimittäin käytetä päiväpeittoa.. Olen kuitenkin hyvin tarkka siitä, että itse liinavaatteet ovat hyväkuntoisia, sopivat sisustukseen, ovat samaa paria ja ne vaihdetaan vähintään kerran viikossa.

Messutaloista löytyi petauksista ihanan runsaita peittoja, muhkeita tyynyjä ja paljon kevyttä pellavaa ja herkkää puuvillaa. 


Petausten lisäksi sydämeni vei täysin ruokailutilat ja kattaukset. Pidin siitä, että ruokailutila oli lähes kaikkialla keittiön yhteydessä ja avara. Rantatonteilla ruokailutiloissa oli tunnelman lisäksi upeat näköalat!

Keittiöt sen sijaan olivat ihan turhan moderneita ja pelkistettyjä omaan makuuni. Kiiltävää, kliinistä, mustaa ja kokonaan piilotettu keittiö eivät oikein sytyttäneet. Keittiön kun kuuluu olla mielestäni kodin sydän, tunnelmallinen, lämmin ja toivottaa perhe tervetulleeksi kotiinsa. 


Ihastuimme mm. kevyttakkoihin ja niistä onkin nyt tarkoitus ottaa lisää selvää. Meiltähän löytyy vuolukivinen, varaava takka takkahuoneesta. Se vain on harmillisen sivussa ja kevyttakan paikkaa olemme suunnitelleet olohuoneeseen. Jos jollain on hyviä tai huonoja kokemuksia näistä, suositella valmistajia tai muita ajatuksia aiheeseen liittyen, olisin erittäin kiitollinen kommenteista :)

Olemme myös suunnitelleet omaan ruokailutilaamme pariovia, jotka avautuisivat terassille ja tämä projekti saattaa toteutua myös lähitulevaisuudessa. Terassi on tarkoitus lasittaa osittain ja näin saamme hieman jatkoa sen käyttöaikaan näin Suomessa.. :D


Keräsin myös vinkkejä lastenhuoneisiin, sillä teinileena on toivonut huoneessaan sekä järjestyksen vaihtoa että mahdollisesti uutta, suurempaa sänkyä. Tällä hetkellähän meillä on isoilla unipuun sängyt, joista saa rakennettua kerrossängyn ja/tai pikkuparven. 

Nuo olivat ihan ehdottomat vanhassa kodissamme, jossa oli yksi lastenhuone liian vähän ja tytöt nukkuivat samassa huoneessa. Laatunsa vuoksi olen hillonnut niitä, samoin suuren lisävuodelaatikon, mutta pikkuhiljaa taitaa olla aika luopua niistä..


Rakennusmateriaaleina innostuimme kivestä ja hirrestä. Näin allergiaperheenä hirsitalojen sisäilma kiinnostaa valtavasti, mutta myös kivitaloon asennettu järjestelmä, joka kuivattaa rakenteita ja näin ollen estää vesivahinkoja syntymästä.

Aviomiehen ykkössuosikiksi kiipesi Villa Sukka näköaloineen, mutta itse olisin voinut siltä seisomalta muuttaa Fiskarshedenvillanin kohteeseen, joka oli kuin meille rakennettu! No okei, keittiön olisin ehkä muuttanut, mutta toisaalta se sopi kohteeseen hyvin..

Lastenhuoneiden suuret kirjaimet olivat ihana idea, johon olen törmännyt joskus pinterestissä, mutten koskaan nähnyt käytännössä. Rustiikkiset materiaalit keittiössä ja ruokailutilassa, sekä luonnonläheiset valinnat koko talossa.

Kävin jo katselemassa Jyskissä sillä silmällä punottuja ruokapöydän tuoleja ja päätin hankkivani lampaantaljoja talveksi myös sisälle. Kirppareilla aion iskea silmäni koreihin ja suuri puinen tarjoiluvati, josta olen suunnitellut hankkiutuvani eroon, sai juuri lisäaikaa!


Saimme useista eri kohteista paljon ideoita muokattavaksi sopimaan juuri meidän kotiimme ja kokonaisuudessaan messuista jäi positiivinen kuva. Aion ehdottomasti asuntomessuilla uudestaan, jos en ihan ensi vuonna, niin viimeistään 2020 kun saamme tänne Tuusulaan jälleen oman messualueemme.

Messutoimisto on ainakin jo avattu, joten eihän sitä tiedä vaikka kävisi kärkkymässä tontteja :D


9 kommenttia:

 1. Kiitos kivasta messupostauksesta!
  Paljon varmasti saa ideoita tuolta, jopa näistä kuvista ;) Mutta paljon on varmasti sellaista mitä ei haluaisi omaan kotiin ja onko sitten käytännöllistäkään. Yleensähän talot on sisustettu viimeisen trendin mukaan ja joskus tuntuu että kaikki ovat toistensa kopioita.
  Joinakin vuosina olen messuilla käynyt, ja aina on löytynyt joku idea kotiinvietäväksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milli kommentista ja ihanaa jos sait näistä ideoita!
   Tuolla oli itseasiassa aika paljon toistensa kopioita, mutta onneksi siellä oli myös se yksi helmi mukana ♥

   Poista
 2. Itselläni jäi tänä vuonna asuntomessut kokonaan väliin, harmi. Kauniita sisustuksia ja kuvia. Musta seinä ja pellava ovat molemmat sellaisia jotka kiehtovat mua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pellava on varsinkin ihana ja onhan mustassa seinässä jotain tunnelmallisen dramaattista, ei vain meidän kotiin :)

   Poista
 3. Kiitos ihana, kun näin laajasti kuvailit blogiin tuolta. Jäi niin harmittamaan etten itse päässyt käymään. Teille sopisikin just hyvin (RM 😉) punotut tuolit! Meillä on paljon koreja leluille, tyynyille, vessapapereille jne. ja just valkoiseen kotiin ne tuovat nätisti lämpöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Sara ♥
   No mä niin näkisin ne RM punotut tuolit meillä kans, mutta pikkusen hinnakkaat :D

   Poista
 4. Maisemat ovat kyllä kauniit messuilla mutta sisustukset aivan perseestä!!
  Kuin olisi laitettu kaikki rahat rakentamiseen ja sitten sisustus on kaivettu roskiksista tai kierrätyksestä. :)

  Järven rannalla on kylmä asua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat näitä mielipidejuttuja :D
   Yhden talon kohdilta voin täysin sydämin yhtyä mielipiteeseesi, mutta muutoin fiilikset olivat aika neutraaleja. Ehkä pettyneitä, mutta trendit on trendit ja nyt mennään näillä :) Pitää vaan poimia sieltä ne itselle sopivat :)

   Poista
  2. Näin on!
   Yksillä messuilla meidän mielestä ehdottoman paras ja kaunein talo oli toisen pariskunnan mielestä aivan kamala hirvitys. Niin ne makuerot tulee mieleen.

   Mukavaa päivänjatkoa sulle sinne!!

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥