lauantai 9. syyskuuta 2017

Etupihan kuningatar ja syysistutuksia.

Leppoisaa lauantaita 


Olen jo useamman syksyn, tarkalleen ottaen nyt kolme, halunnut ikuistaa etupihamme kuningattaren niin sanotusti filmille. Aina, kun avaan etuoven tuo syyshortensia levittäytyy eteeni kaikessa upeudessaan. Se on päivän ensimmäinen ja viimeinen näkymä, mutta myös tervetullut sateensuoja koiralle.

Niin hankalaa kuin kameran ottaminen käteen onkin, sain sen vihdoin tehtyä. Samalla tallensin sadepäivän tunnelmia, kun takassa on tuli ja ulkona leijailee lämpenevän kodin tuoksu.


Kävin torstaina pikapyörähdyksellä Kodin Terrassa, sillä 3M Command taulunkiinnikkeet olivat päässeet loppumaan. Tarkoitukseni oli kävellä suoraan kiinnitys-hyllylle ja kassalle, mutta niin vain nappasin korin käteeni ja suunnistin pihapuolelle.

Havut olivat -50% tarjouksessa, joten nappasin niitä mukaani syysistutuksia varten. Kanervia myös muutaman ja etupihan sisäänkäynnin syksyisempi ilme olikin nopeasti valmis. Eipä sillä, että sitä kukaan huomaisi syyshortensian takaa.. :D

Sipulit jätin vielä kauppaan, sillä kukkatalolla on yleensä aivan valtava valikoima ihanuuksia. Tarkoituksena on saada upea väriloisto ensi kevääksi tai vaihtoehtoisesti myyrille pulleat vatsat talveksi..


Tänään hortensia oli painava sateesta ja punertaa vasta ihan hennosti. Uskoisin viikon päästä ilmeen olevan aivan erilainen, kun yöt viilentyvät entisestään..

Oletteko jo laittaneet syysistutuksia? Entä mitä sipulihommille kuuluu?


6 kommenttia:

 1. Voi, miten upea hortensia! Minä en saa omia hortensioita kukkimaan enää seuraavana vuonna, vaikka kuinka yritän suojata pakkaselta :/

  En ole vielä sipuleita istuttanut, mutta tulppaaneita olisi tarkoitus laittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Tämän on joku hoitanut minulle jo valmiiksi, itse vasta viimeiset vuodet yrittänyt saada pysymään hengissä :) Koko kasvi taitaa olla yli 20 vuotta vanha!

   Tulppanit on ihania <3

   Poista
 2. Niin syksyisen suloinen tunnelma kuvissa :)

  VastaaPoista
 3. Onpa kauniit kuvat! Ihanan hämyinen, syksyinen tunnelma. <3 Minäkin haluaisin päästä jo laittamaan syysistutuksia parvekepuutarhaan, mutta muut kiireet jyräävät ensin. Ehkäpä kuitenkin jo ensiviikolla... :D

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥