lauantai 2. syyskuuta 2017

Huumaavat syksyiset tuoksut - tee itse mausteinen potpourri.

Osaatko kertoa lempituoksusi? Onko se metsässä viipyilevä sammaleen ja sienien yhdistelmä? Ehkä juhannukseen vahvasti liitetty koivuvihta saunassa? Vai sittenkin kanelipulla keittiössä? Tai hattaran ja popcornin sekoitus huvipuistossa!

Minun on täysin mahdotonta valita vain yhtä, sillä rakastan kaikenlaisia tuoksuja. Tuoksukynttilätkin ovat ihania, mutta usein aika voimakkaita ja monet saavat niistä jopa migreenejä. Meillä ei onneksi asusta hajusteyliherkkiä tyyppejä, joten saan käyttää ihania huuhteluaineita ja ostaa tuoksuvia leikkoja.

Tuoksut liitetään myös usein erilaisiin tilanteisiin ja ne ohjaavat toimintaamme. Ei ole sattumaa, että asuntonäytöillä saattaa tuoksua leivonnaiset tai keittiöstä leijaileva kahvin tuoksu saa aamuntorkun nousemaan sängystä.


Niin tai näin, mutta nautin tuoksuvasta kodista. Yhtenä päivänä se voi olla raikas pyykki, toisena uunista leijaileva pizzan aromi. Näin syksyisin ja talvea kohden mieltymykset kuitenkin muuttuvat mausteisempaan suuntaan.

Siinä missä kesällä keittiössä saa tuoksua sitruuna ja tilli, syksyisin heitän kattilaan tummia mausteita kavereineen. Tällä kertaa sekaisin päätyi maustekaapin siivouksessa löytyneet kaneli ja tähtianis, mutta myös sitruksen kuoria välipalalta ja muutama ompun viipale.

Tässä kun ollaan koko päivä oltu ulkosalla pyöräilemässä ja pajutallilla ihastelemassa syyskesän tunnelmaa, voin hyvällä omalla tunnolla ottaa lasin viiniä, sytyttää kynttilät ja nauttia tästä ihanasta tuoksusta kodissa.

Lempeää lauantai-iltaa 


4 kommenttia:

 1. Ulkona kuivatettuja pyykkejä tai makeloituja lakanoita on kiva nuuhkaista. Liikumme perheen kanssa paljon metsässä ja huomaan hajuaistini heräävän, kun on soinen maasto, sen tuoksun voisin purkittaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Mankeloiduissa lakanoissa on kyllä omanlaisensa tuoksu <3
   Metsä on myös yksi lempituoksuistani, soinen, mutta myös se kuiva ja paahteinen havumetsä :)

   Poista
 2. Rakastan meren tuoksua, polttavan hiekan tuoksua ja lapsuuden tuoksu kuuma auringon polttama junaraide. Ne ovat sellaisia tuoskuja joita rakastan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, mitä muistoja!
   Meri on kyllä itsellänikin jäänyt vahvasti muistoihin <3

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥