lauantai 23. syyskuuta 2017

Maailman paras gluteeniton vuokapulla.

Hei vaan ja lauantaita! Mikä olisikaan ihanampi tekosyy leipomiselle kuin sadepäivä? En ole kummoinenkaan gluteeniton leipoja, mutta eilisen harmauden keskelle sain uunista herkulliset tuoksut ja kaveriksi takkatulen lämmön.

Seuraan aika aktiivisesti erilaisia gluteenittomia palstoja ja pirkan uutuustuote, gluteeniton ja pakastettu pullataikina on saanut aikamoisia kehuja. Päätin siis itsekin kokeilla ja voi pirkka, minkä teit! En ole syönyt pullaa noin kolmeen vuoteen, mutta tämän tuotteen ansiosta asiaan taitaa tulla muutos.. 

Päätin kokeilla pull-a-part-breadia pullan muodossa ja taivas, miten hyvän herkun sain aikaiseksi. Osasyynä on varmasti pitkäaikainen pullattomuuteni, mutta nyt osuin kultasuoneen! Yritin raapustaa teille tähän jonkinlaisen ohjeen, toivottavasti saatte kiinni harhailevista ajatuksistani :)


maailman paras gluteeniton vuokapulla


1 pkt pirkan pakastettua gluteenitonta pullataikinaa
omena mahdollisimman ohueksi siivutettuna
voita, kanelia ja sokeria
esim. fin mixiä kaulimiseen

kuorrute:

vettä ja tomusokeria

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan ja kauli se noin 0,5-1 cm paksuiseksi levyksi. Voitele reilusti voilla ja levitä kaneli ja sokeri, kuten korvapuusteja tehdessä. Lisää vielä puolikaaseen levyyn omenaviipaleet ja käännä toinen puoli taikinasta päälle.

Leikkaa noin 5 cm paksuisia suikaleita ja nosta ne voideltuun vuokaan pystyasennossa. Täytä vuoka taikinasuikaleilla. Anna kohota noin 30 minuuttia ja voitele halutessasi kananmunalla ja ripottele raesokeria. Paista 175°c kypsäksi. Valuta juokseva kuorrute vasta jäähtyneen pullan päälle.

Herkullisia pullahetkiä sinne! Tämä maistuu ehdottomasti parhaalle syksyisen haravointirupeaman jälkeen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta viestistä ♥