torstai 7. syyskuuta 2017

Terveellisemmät ja gluteenittomat nugetit.

Terveiset jälleen kokeilevasta allergiakeittiöstä! Kun vältettävien listalla on kananmuna ja gluteeni, ovat kaupan valmiit nugetit ehdottomasti nounou. Toisaalta lihapitoisuuden huidellessa jopa 30% broilerinkaltaisten valmisteiden (ja e-koodien) lisäksi, nuo eivät suurestikaan houkuttele.

Nugetit ovat onneksi helppoja tehdä myös itse ja astetta terveellisemmät (ja ehdottomasti helpommat) niistä saa välttelemällä uppopaistoa ja heittämällä pellillisen uuniin. Tällä ohjeella on kuulkaa yksi simbsalabim ja abrakadabra, kun herkulliset nugetit höyryävät pöydässä.

Referenssejä löytyy oman perheen lisäksi (voidaanko tehdä niitä taas?) myös naapurin ipanalta ja parilta vierailevalta tähdeltä. Uskallankin kehua näitä vallan herkullisiksi!gluteenittomat & munattomat nugetit


haluamasi määrä broiskun fileitä maustamattomana
gluteenittomia korppujauhoja
parmesanjuustoraastetta
oliiviöljyä
(pippuria myllystä)

Broiskun määrästä riippuen myös muiden aineiden mittasuhteet vaihtelevat, mutta nyrkkisääntönä voisi pitää puoleen kiloon broiskua 2-3 rkl kutakin ainesosaa, paitsi pippuria. Pilko broiskut sopiviksi suupaloiksi ja kaada ne kolhon. Lisää muut ainekset ja sekoita niin, että "kuorrutetta" riittää tasaisesti kaikkialle.

Sitten vaan uuniin pellille ja kiertoilmalla noin 175°c, kunnes saavat vähän väriä, kuten kuvassa. Älä ylipaista, sillä kukaan ei tykkää kuivasta kanasta :D Meillä tarjoillaan nämä aina bataattiranskalaisten ja dipin kanssa, nams!

*nugetit taipuvat helposti myös lehmänmaidottomiksi, kun valitset juuston maidottomana ja käytät esimerkiksi vuohenmaidosta valmistettua juustoa.


4 kommenttia:

 1. Tää resepti menee kokeiluun vaikkei meillä allergioita olekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä hyvää ihan tavisruokavaliollakin ♥
   Herkkuhetkiä sinne!

   Poista
 2. Minulla on aina tapana tarkistaa kaikki e-koodit( saa olla max3) ja lihapitoisuus...voit ssis arvata, että meillä ei tajoilla kaupan nugetteja ja nakitkin käy ensin natsi-äidin syynin läpi ;)
  Itse tehden saa helposti parempaa!
  Herkutteluhetkiä viikonloppuunne <3

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥