torstai 28. syyskuuta 2017

Toivepostaus: kodinhoitohuone ja walk-in-closet.

Touhukasta torstaita! Joka on kyllä ollut nimensä veroinen, sillä en muista milloin olisin viimeksi saanut to do -listaltani näin paljon asioita pois. Vaikka kyllä sinne jäikin, lupaan ettei käy aika tylsäksi :)

Te olette toivoneet postausta meidän uudistetusta kodinhoito- ja vaatehuoneesta jo useamman kerran ja nyt sain tuonkin kuvattua. En mielelläni postaile kesken olevista projekteista, mutta tämä taitaa olla kesken vielä jonkin aikaa..

Tunnustan myös siivonneeni tuon kodinhoitohuoneen tason ihan tätä varten, sillä muutoin tuolla on viikattuja pyykkikasoja ja muita tilaan kuuluvia projekteja kesken. Ihanaa, että on ihan tätä varten oma huone, johon nuo pyykkihommat saa levitettyä!


Lähtökohtana oli tehdä nimenomaan kodinhoitohuone, sillä aiemmin pesukone sijaitsi, käytännöllisesti kyllä, keittiössä. Siinä oli kätevä hoitaa kaikki niin sanotusti saman katon alla, mutta toisaalta iltaisin äänestä koitui hieman häiriötä.

Lisäksi tila keittiössä on alunperin rakennusvaiheessa ollut erillinen kodinhoitohuone, mutta meitä edeltävät omistajat puhkaisivat yhden seinän, laajensivat keittiön, mutta myös asensivat tilaan laminaatin ja peittivät lattiakaivon. Pesukonehan ei määräysten mukaan voi olla tuollaisessa tilassa, joten myös siksi se aiheutti huolta.

Kodariin itselleni tärkeintä siis oli saada pesukone, mutta myös tarpeeksi tasoa pyykinpesutouhuihin, sekä allas ja vesipiste kurahommiin. Taas mentiin seinien kaatamisella, tilaan asennettiin lattialämmitys, kaadot ja laatoitus. Ihanan turvallista.

Samalla taloomme tehtiin ilmanvaihtoremontti ja aiempi painovoimainen ilmanvaihto muuttui koneelliseksi ilmanvaihdoksi. Ehdottomasti yksi parhaista remonteista ikinä. Tosiaan seinä tuon makuuhuoneen ja lämpimän varaston välillä kaadettiin ja tilassa ollut alkuperäinen lämminvesivaraaja vaihdettiin uuteen. Oli kyllä aikakin.. Sillä vanhalla kävi nimittäin lämpimässä suihkussa 1,5 hlöä.

Tällä hetkellä tuolta puuttuu vielä kuivaustilaa seinältä, altaan päältä. Ovet omasta vaatekaapistani ja uusi ulko-ovi. Olemme suunnitelleet osittain lasista ovea, sillä muutahan luonnonvaloa tuonne ei tule, kuten kuvista näkyykin. Sähkötkin on vielä rumasti esillä, täytyy ottaa ammattilainen siihen, joka osaa edes hieman piilottaa niitä määrysten mukaisesti ja sitten kaikki alkaakin olla kunnossa.

Mitäs sanotte, eikö tullutkin toimiva :)

7 kommenttia:

 1. Hieno ja käytännöllinen! Ja teidän remppa kuulostaa just täydelliseltä :)! 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon titti :)
   Onhan tässä paljon tehty, mutta edelleen ideoita riittää :D

   Poista
 2. I-H-A-N-A!!

  Mä en edes tajunnut että vaatekaapista puuttuu ovi. Musta on tosi jees ihan tollasenaankin. Kyllä kodinhoitohuone on vaan ihan paras kapistus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi kiitos <3
   Siis onhan tuo hyvä tuollaisenaankin, mutta noi avokaapit keräävät ihan _järkyttävän_ määrän pölyä! Tylsää, kun vaatteet ja hyllyt on pölyssä :/
   Ja joo! Mä oon niin happy happy tosta kodinhoitohuoneesta, paras juttu ikinä!

   Poista
 3. todella hieno! miten voi olla pyykinpesukone asennettu keittiöön, jossa ei lattiakaivoa - uskomatonta! tyttäreni osti juuri oman asunnon uudesta vastavalmistuneesta kerrostalosta ja siellä vaadittiin, että pesukoneen asennuksen hoitaa ammattimies josta pittää olla paperit, muuten ei "takuu" ole voimassa. siis kylppäriin, jossa on lattiakaivo. astianpesukone oli jo paikoillaan. mutta kaikenkaikkiaan ihanan onnistunut ratkaisu teillä. jokanaisen unelma - iso vaatehuone ja kodinhoitohuone! olet onnekas. mukavaa syyskuun viimeistä päivää.

  VastaaPoista
 4. Kaunista ja käytännöllistä... Ja samaa mietin kuin edellinen kommentoija, onko ovet edes tarpeen..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju :)
   Tosiaan eiväthän ne pakolliset olisi, mutta olen henkisesti allerginen kaikille paikoille, jotka keräävät yhtään enempää pölyä tänne :D

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥