lauantai 11. marraskuuta 2017

Espanjalaiset ruokakaupat ja hintataso.

Heippa hei! Toivottavasti sinne ruudun toiselle puolelle kuuluu hyvää :) Täällä alkaa pikkuhiljaa koti-ikävä vaivata ja ajatukset kääntyy yhä useammin Suomeen. Mitä sinne kuuluu? Miten läheiset ja ystävät voivat? Miten heidän elämänsä sujuu? Mitä kaikkea on tapahtunut poissaollessa? Puhelin käy kuumana viestien ja ajatusten vaihdosta..

On muuten jännä, miten joskus mietin, että mitä sinne Suomeen muka jää? Ystäviin voi pitää yhteyttä muualtakin ja muuta perhettä ei ole kuin oma isä vaimoineen. Kuitenkin nyt kahden viikon jälkeen huomaa, että jäähän sinne paljon.

On uusia ystäviä harrastusten kautta ja nimenomaan se harrastus. Jestas, että onkin ikävä cheerledingia kaikkine muotoineen. On ikävä omaa kalenteria ja arkea. Sitä, että lapset saa kulkea yksin ulkona, täällä kun ei alle 12 -vuotias saa mennä yksin aikalailla mihinkään.

Mutta se siitä kotimarinasta! Te olitte toivoneet tietoa ruokakaupoista ja arjesta täällä, joten ruokakauppatietoutta tiedossa :)


Kuten Suomessakin, löytyy täältäkin useampi eri ruokakauppa. Käytännössä jokainen yhden koon minimarket tituleeraa itseään Supermercadoksi, eli supermarketiksi. Valikoimaa piisaa hyvin jokaisen kokoisessa liikkeessä.

Meidän suosikit ovat Lidl (varma valinta) ja Auchan, joista jälkimmäinen vastaa Citymarketia tai Prismaa, mutta on oikeastaan vieläkin laajempi. Katukuvassa näkyy isosti SuperSol, joka sekin on hyvä kauppa, mutta näistä paikallisista kuulemma kallein.

Joka korttelissa on oma leipomo/konditoria, josta aamuisin moni käy ostamassa tuoreet leivät. Isommat kaupat aukeavat vasta yhdeksän aikoihin. Leipomoisen lisäksi täällä on huomattava määrä liha- ja kalakauppoja, sekä erillisiä kasvis- ja hedelmäkauppoja. Pienessäkin supermercadossa on palvelutiski.


Viini ja vahvat alkoholit ovat ruokakaupoissa ja esimerkiksi rommipullon saa neljällä eurolla. Peruspunkku maksaa noin kaksi tai kolme euroa ja on ihan ok laadukasta. 2016 vuosikertaa saa jopa alle eurolla :D

Hedelmät ja kasvikset ovat suurinpiirtein saman hintaisia kuin Suomessa, osa jopa kalliimpia. Kala on ehdottomasti tuoreempaa ja suurinpiirtein samoissa hinnoissa, riippuen vähän kalan lajista. Kuitenkin yleinen hintataso on hyvinkin edullinen ja lidlistä saa valtavan ostokärryllisen täynnä perustarvikkeita ja niitä kalliimpiakin erikoisuuksia alle kahdensadan.

Tuolla määrällä elää helposti pari viikkoa, käy vain leipomosta hakemassa muutaman kymmenen sentin leivät tuoreena. Ravintolan kun valitsee oikein, myös ulkona syöminen on todella edullista. Aamiaisen saa parilla eurolla ja siihen kuuluu kahvi, tuorepuristettu mehu ja croisantti.

Kalleimmat paikat ovat luonnollisesti rantakadulla tai pääkadun varrella. Rantakadulta et saa välttämättä hyvää ruokaa tai palvelua, mutta huonomman sijainnin ravintolat joutuvat panostamaan jo laatuun.

Me olemme siis syöneet täällä sekä ulkona että kotona. Grillaamme aika paljon ja grillatun liha/kanan kanssa sitten salaattia. Valmissalaatit ovat myös laadukkaita ja tosi edullisia. Näiden lisäksi kevyet keitot maistuvat ja kuvissa onkin Arlan reseptiä mukaellen tehty tomaattikeitto tuoreista tomaateista.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta viestistä ♥