sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Talvisään lämmittävä uunipaella.

Leppoisaa sunnuntaita :) Täällä ollaan vietetty sunnuntaita mukavasti kotoillen, kun on kerrankin siihen mahdollisuus ja aamuisen kävelylenkin aiheuttamat harmaat hiukset ovat vaihtaneet värinsä takaisin. Mikähän siinä muuten on, että nuo perheen pienimmät osaavat venyttää ne viulunkielet äärimmilleen ja tunnistavat tilanteen, milloin vanhempi on otollisella tuulella ärähtämään..

Noh, niinkuin sanoin, se on pyyhkäisty hus pois mielestä, lounaaksi syöty uunipaellaa ja tällä hetkellä kirjoittelen teille mukavasti peiton alta omasta sängystä. Isoin ja pienin touhuavat omiaan (lue: ruutuaika) ja keskimmäinen on ihan kohta kotona treeneistä. Ajattelin kammeta itseni tästä pian pystyyn ja leipoa vähän makeaa, sillä Pienin kyseli lettukestien perään.

Söimme tosiaan eilen ja tänään ruoaksi uunipaellaa, sillä tämä on yksi monista ruoista, johon rakastuin Espanjassa. Söin varmasti maailman parasta paellaa Marbellan appelsiiniaukiolla pariinkin otteseen. Ja kun alkuviikosta sähköpostiin kolahti meillä kotona -uutiskirje, jossa mainostettiin tämä samaista herkkuruokaa, tiesin mitä meillä syötäisiin viikonloppuna. Ja siis juuri kun olin päässyt unelmoimasta jouluruoista! Ei selkeästikään ollut niiden aika vielä :)

Uunipaella oli yksinkertainen valmistaa ja alkuvalmisteluiden, kuten pilkkomisen jälkeen, se valmistui itsekseen uunissa. Kiva viikonloppuruoka, joka odottaa kevyen ulkoilun jälkeen syöjäänsä siis!


uunipaella


1 rss (n.500g) maustamattomia broiskun fileitä
oliiviöljyä, curryä, suolaa, pippuria

1 pkt chorizo -makkaraa (käytin snellmannin all naturalia)
1 paprika + 1 sipuli

3dl pitkäjyväistä riisiä (käytin risellaa)
1 prk muttin tomaattimurskaa
4-5 dl kiehuvaa vettä, johon liuotetaan 1 kanaliemikuutio (tai fondia)
savupaprikajauhetta, currya

kourallinen katkarapuja (ja mustekalaa, löytyy esim. säilykkeenä)
1 pss pakasteherneitä

1. Leikkaa broiskun fileet 3-4 palaksi, lisää ne uunivuokaan ja sekoita mukaan oliiviöljy, sekä mausteet.

2. Pilko sipuli, paprika ja makkara paloiksi. Makkaran voit jättää reilumman kokoisiksi paloiksi.

3. Sekoita tomaattimurska, kuuma vesi ja mausteet. Lisää kanakuutio, anna sen sulaa ja sekoita hyvin.

4. Mittaa vuokaan riisi ja kaada tomaattimurskaseos päälle. Lisää vielä sipuli ja paprika ja sekoita hyvin.

5. Anna kypsyä uunissa 175°C kiertoilmalla noin 30-40 minuuttia, ota vuoka uunista, lisää vielä jäiset ravut, herneet ja mustekala ja anna kypsyä vielä viitisen minuuttia. Meillä lapset eivät välitä simpukoista, mutta halutessasi voit lisätä myös niitä tässä loppuvaiheessa.

Tässä välissä keskimmäinen ehtikin jo ilmoittaa, että menee joukkuekaverilleen suoraan treeneistä, joten taitaa olla aika kammeta itsensä vällyjen välistä auttamaan pikkuleipuria puuhissaan :) Ennenkuin omat treenit alkaa.. :D Iiks! Viimeiset yhteistreenit ennen ensi viikonlopun kisoja!

ps. alkuperäisen ohjeen löydät TÄSTÄ.


2 kommenttia:

  1. Oi, tätä täytyykin kokeilla, näyttää ja kuulostaa hyvältä. Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uudet ja mutkattomat ehkä vähän paremmat viikonloppu- tai miksei arkiruoatkin ovat aina tervetulleita repertuaariin :) Monesti sitä pyörittää vaan niitä samoja spagetteja :D

      Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥