keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Kodinhoitohuoneen naulakot.

Kodinhoitohuoneessa ei ole tapahtunut mitään mullistavia muutoksia, mutta sinne on vihdoin saatu seinälle tarpeelliset koukut. Tuohon penkin päälle halusin koukut, jossa voi kuivata esimerkiksi kauluspaidat henkarissa tai ripustaa muutaman puolikäyttöisen vaatteen odottamaan seuraavaa käyttöä rypistymättä.

Puolikäyttöisten vaatteiden naulakot ovat vain siitä kummallisia, että niissä tuppaa tavara aina lisääntymään.. Tuon seinän toisella puolella on siis lämminvesivaraaja, sekä pieni pesupiste käsipyykille, kengille, hanskoille tai vaikkapa lattianpesutarvikkeille. Toiselle puolelle aviomies kiinnitti myös muutaman pienemmän koukun takeille tai muita kuivaamista tai säilytystä kaipaaville vaatteille.


Alunperinhän suunnittelin tuon kodinhoitohuoneen puoleisen tilan niin, että siitä on mahdollisuus tulla koiran tai kuravermeiden kanssa sisälle. Tällä hetkellä funktio ei täyty millään, sillä lattiapinta-alaa vie pyykinkuivaustelineet. Sitä ihmettä ei vielä tässä talossa ole nähty, että pyykkikorista pohja pilkottaisi..

Minulla on suunnitteilla yksi kuivaustila, kunhan tässä valmiissa maailmassa taas kiireiltään ehtisi. Toistaiseksi siis palvelee tarkoitustaan sen verran hyvin, ettemme ole pitäneet kiirettä tämän asian kanssa. Myös "sähkökaappiongelma" on ratkomatta.

Oma silmähän tottuu näihin epäkohtiin varsin nopeasti ja tietyt asiat lakkaa häiritsemästä. Kaapeistakin puuttuu siis edelleen ovet.


Täytyy myöntää, että noinkin pieni asia kuin seinäkoukku on tuonut rutkasti käytännöllisyyttä ja säilytystilaa tullessaan. Omia villasukkiani tai jotain puolikäyttöisiä kotivaatteita säilytän penkin alla korissa, mutta aviomies ripustaa mielellään ne kaikki kahdeksan hupparia seinälle, jotka ovat tottakai samaan aikaan käytössä.

ps. pahoitteluni teknisesti ontuvista kuvista. aina ei jaksa kaivaa jalustaa esille ja toistaiseksi kodinhoitohuoneen ovikin on umpinainen, eli tila on käytännössä pilkkopimeä ilman valaistusta. ja noita ipanoiden kavereita kun täällä kulkee, niin jalusta pitää aina taitella pois tieltä. ei siis siksi, että se olisi varsinaisesti tiellä, mutta kamera ja/tai jalusta makuuhuoneen nurkassa saattaa aiheuttaa kaikenlaisia ajatuksia :D

6 kommenttia:

 1. Ihanat naulakot! Juuri kodinhoitohuonetta itsekin remontin jäljiltä viimeistelevänä kamppailen näiden samojen asioiden parissa... Phuuh! :)

  Täällä hakusessa myös joku näppärä ratkaisu, jolla käytössä olevat vaatteet saisi fiksusti säilytettyä - miehellä ja lapsilla kun tuppaa olla tapana jättää juurikin ne hupparit tuolien päälle, sohvan selkänojalle - ja oma inhokkini; portaikon kaiteen päälle! :D

  Tsemppiä urakkaan - hienolle näyttää! Ensimmäistä kertaa löysin muuten blogiisi, mutta näyttää sille, että jään seurailemaan tilanteen kehittymistä. ;)

  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu :)

   Kodinhoitohuoneen suunnittelu ei ole tosiaan mitään helppoa hommaa, varsinkin kun se pitää suunnitella tilaan ja taloon, mihin sitä ei ole alunperin edes laitettu.. Ja hei apua toi portaikon kaide! Niin tiedän.. Meillä oli myös aikoinaan vaunujen työntöaisa huppareiden ja takkien säilytyspaikka :D

   Kiva, jos viihdyit blogissani! Sun blogi onkin mulle ennestään tuttu :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Tupu! Vaan kyllä niitä etsittiinkin, ennenkuin löysin just eikä melkein :)

   Poista
 3. aivan ihanan näköistä. :) Tykkään blogistasi. Jäin lukijaksi :)

  https://elamaapahkinankuoressaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Tiia ja tervetuloa! Sait heti ensimmäiseksi eteesi blogitauon :D
   Täytyykin käydä tutustumassa omaasi :)

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥