perjantai 9. maaliskuuta 2018

Ilmaa puhdistavat viherkasvit ja kuukalenterin voima viherkasvien hoidossa.

Jos etikka oli tuttu homma lapsuudesta, voisin sanoa aika monen tunnistavan rönsyliljan. Omassa huoneessani oli tällainen, josta lähti monta rönsyä ja kylläpä se taisi myös kukkia aika ajoin. Tunnettavuuden lisäksi se on varmasti yksi helppohoitoisimmista viherkasveista.

Aviomies on jo aikansa puhunut, miten hän (huomatkaa, hän!) toivoisi meille lisää viherkasveja. Mieluusti sellaisia, joilla olisi ilmaa puhdistavia ja parantavia vaikutuksia. Selkeästi tämä viherpesuni alkaa tuottaa tulosta, sillä myös hänen kauppavalintansa ovat hyvin tarkasti seulottuja ja osa jopa luomuja.


Kävin alkuviikosta nopeasti mattopesulareissulla piipahtamassa Viherpajassa ja nappasin mukaani tämän rönsyliljan, joka löytyy myös NASAn ilmaa puhdistavien viherkasvien listalta. Samalta listalta löytyy anopinkieli ja muutama vehka, mutta ne eivät jostain syystä oikein miellytä silmää. Trendikasveista esimerkiksi piilea (chinese money plant) puhdistaa erityisen hyvin ilmaa.

Tuolla Viherpajassa oli kyllä tuhat ja yksi maailman ihaninta viherkasvia ja aikalailla laput silmillä sai kulkea. Yhden pienen sitruksenkin kotiutin siltä reissulta, mutta kuvaan noita enemmän vaikka sitten multien vaihdon yhteydessä.

Tämä vuonna ajattelin muuten kokeilla multien vaihdon kanssa kuukalenteria! Oletteko kuulleet tästä? Monihan on sitä mieltä, että nämä ovat yhdenlaista hölynpölyä, mutta toisaalta miksi ei? Kyllähän kuulla on valtava voima meidän valtameriimme ja osaan ihmisistä. Miksei siis koko ekosysteemiin..?

Kukkien mullat tulisi vaihtaa uuden kuun aikana, eli tässä kuussa 17.3. jälkeen. 


Rönsylilja löysi toistaiseksi paikkansa makuuhuoneemme työpöydältä, jossa saa tehdä omia töitään putsarin ominaisuudessa. Useinhan nämä roikkuvat amppeleissa, mutta jotenkin ihan niin retroksi en vielä pysty kasvihulluudessani menemään.

Löytyykö teiltä rönsyliljaa? Entä uskotteko kuukalenteriin kasvien hoidossa?

2 kommenttia:

 1. Onpa melkein päässyt unohtumaan tämä lapsuudesta tuttu :) Taisi silloin tuntua jopa riesalta kun rönsyt roikkuivat ja pudottivat kukkansa lattialle :D Tuo olisi kyllä raikas lisäys ikkunalle - kiitos vinkistä!
  Kuukalenteriin uskon kyllä - itselläni kuu kun vaikuttaa muutenkin, niin miksi ei sitten kasveihinkin.
  Iloista maaliskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sinne kiitos :)
   Mä pidin tosi paljon tästä kaksivärisestä versiosta, mutta viherpajasta löytyi myös sitä kokonaan vihreää kasvia. Niin ja tosi monta muuta ihanaa <3
   Tuo kuukalenteri on kyllä tosi mielenkiintoinen ja ajattelin perehtyä siihen kesällä vielä enemmän. Ilmeisesti jos rikkakasvitkin kitkee oikeaan kuunaikaan, ne lisääntyvät huomattavasti vähemmän..

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥