torstai 15. maaliskuuta 2018

Kohti älykkäämpää kotia - älyvalaistus.

Terveisiä älykkäämmästä kodista! Osa lukijoista onkin tietoisia siitä, että olemme mukana IKEA:n kestävvämmän arjen testausprojektissa. Kotiamme on pikkuhiljaa muutettu projektin myötä energiatehokkaammaksi, sillä yksi suurimmista ongelmistamme täällä on valtava sähkönkulutus.

Vanhoja sähkölaitteita on nyt päivitetty uusiin ja palaankin siihen myöhemmin. Suunnitelmissa on "keittiö ennen ja jälkeen" -postaus, joka on jo kerännyt kiinnostusta. Pidän itsekin kovasti muutospostauksista, joista näkee kokonaiskuvaa, ja vaikka "ennen" -kuvat ovat useimmiten aika karmaisevaa katsottavaa, ne antavat hyvän kontrastin.


Aviomies on ollut jo pitkään kiinnostunut älykodista. Hän haluaisi meille täyden automaation laitteineen ja lukkoineen, mutta siihen on vielä matkaa. Vähän lähemmäs tavoitetta ollaan nyt päästy IKEA:n TRÅDFRI -älyvalaistuksen myötä. Lähes jokainen kotimme valaisin on kytketty yhteen ja niitä on mahdollista ohjailla joko kaukosäätimen tai puhelimen sovelluksen kautta.

Alla olevan kuvat ovat otettu täysin samalla kellonlyömällä, kameran säätöjä muuttamatta, ainoastaan älyvalaistuksen kirkkautta ja sävyä säätämällä kaukosäätimestä. Yksi parhaista puolista ehdottomasti on etäsäätö ja kaikkien valojen yhtaikainen sammuttaminen illalla mennessä nukkumaan.

Lisää projektista ja älyvalaistuksestamme löytyy Kestävämmän arjen testaajien blogistamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta viestistä ♥