Timjami ja tilli ovat ehdottomasti lempiyrttejäni. Molemmat sopivat mielestäni lähes mihin tahansa ja täytyy myöntää, että olisi aika hankalaa nimetä ruokia, joihin ne eivät sopisi. Myös tunteita kuohuttava tilliliha maistuu suussani taivaalliselta.
Tässä, juuri tällä hetkellä vatsanpohjassa lepäävässä broiskupastassa maistuvat ne molemmat, ja lisäksi myös ihanat sitruuna ja hapanmaitotuotteet. Käytän mielelläni vain muutamaa perusmakua, sillä niinhän se taitaa olla, että yksinkertainen on parasta.
Sitruunainen broiskupasta timjamilla ja tillillä
Maustamatonta broiskufileetä
1 prk creme bonjourin sitruuna-tilli kastiketta
1/2 sitruunan mehu
reilusti tuoretta timjamia
pastaa
rucolaa
parmesanlastuja
pippuria
Leikkaa broilerin fileet sopiviksi suupaloiksi ja kypsennä ne pannulla öljyn kera. Lisää sitruunan mehu paiston alkuvaiheessa. Lisää pannulle creme bonjour ja lämmitä. Pilko mukaan reilusti tuoretta timjamia ja tarjoile (gluteenittoman) pastan kanssa.
Maidottoman saat tästä käyttämällä creme bonjourin sijasta kaurafraichea ja lisäämällä tuoretta tilliä.
Meillä kun on näitä erilaisia -ton -ton -ton ruokavalioita, olen oppinut säveltämään lennossa jos jonkinmoista ruokaa. Pyrin siihen, että yksi ja sama ruoka sopii kaikille, enkä mielelläni kokkaa useampaa versiota. Poikkeuksena on makaronilaatikko, josta täytyy tehdä parhaimmillaan kolme erilaista versiota, vaikkakin yleensä teen vain kaksi.
Nyt tulevana viikonloppuna järjestetään messukeskuksessa Lautasella -messut, joissa erikoisruokavaliot saavat ansaitsemansa huomion. Veikkaan, ettei meistä erikoisista kukaan halua tahallaan aiheuttaa hankaluuksia, vaan suojelemme omaa kehoamme asioilta, joita se ei kestä.
Kertakaikkiaan ihanaa, että on olemassa tällaisia tapahtumia. Lautasella -messut ovat siis pe-la 27.-28.4. Helsingin messukeskuksessa ja TÄSTÄ voit lukea tapahtumasta lisää. Menen itse tuonne inspiroitumaan ja tutustumaan uutuuksiin heti perjantaina aamusta :)
Sain myös arvottavaksi 2 kpl lippuja, joten jos messut kiinnostavat, jätä ihmeessä kommentti sähköpostiosoitteellasi varustettuna ja lähetän liput voittajalle torstaina 26.4.2018. Arvonta alkaa siis nyt ja päättyy torstaina 26.4.2018 klo 10.00.
Mielelläni lähtisin itsekin messuille inspiroitumaan. Ravintola-alalla työskentelevänä varmasti saisi uutta tietoa ja vinkkejä :)
VastaaPoistapinkie82_@hotmail.com
Onneksi olkoon ja kivoja messuja, liput löytyvät pian sähköpostistasi :)
Poistajusti@netti.fi
VastaaPoistaMessuilemaan ��
Mmm. Näyttääpä maistuvalta. Pitääkin laittaa resepti talteen. maaria.niemi@gmail.com
VastaaPoista