maanantai 14. toukokuuta 2018

P20 - Suojaa aurinkoon ja varjoon (sis. arvonnan).

(Kaupallinen yhteistyö P20)

"Miten sun jalat voi olla jo noin ruskeat?" Me otimme varaslähdön kesään Kanarialla ja rusketus onkin peruja reissusta. En ole aina ollut kovinkaan tarkka aurinkovoiteen käytöstä, mutta saatuani ihosyöpädiagnoosin pari vuotta sitten koko homma muuttui radikaalisti. Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä P20 kanssa.

Syy, miksen juurikaan aurinkovoiteita käyttänyt, oli turhamainen luulo, että niitä levitettyäni en rusketu. Tämähän nyt oli täysin oma perätön uskomukseni ja auringonsäteiden aiheuttamilta vaaroilta on ehdottomasti suojauduttava sekä voitella mutta myös vaatteilla ja varjolla.

Ja valitettavasti "ei minulle koskaan mitään tapahdu" tapahtui kuitenkin. Tämän jälkeen, kantapään kautta oppineena aurinkosuojatuotteet ja muut ovat kuuluneet vahvasti ensimmäisiin huolehdittaviin asioihin.

Kantapään kautta tuli myös opittua, että se kuuluisa pilvisen säänkin aurinko polttaa, varsinkin tuolla päiväntasaajan leveysasteilla. Lomamme ensimmäisenä päivänä oli nimittäin pilvistä ja tuulista, ehkä pahin mahdollinen yhdistelmä, joka huijaa ihmistä. Kävikin niin, että me aviomiehen kanssa poltimme itsemme todennäköisesti eniten ikinä ja siitä toipuminen vei monta lomapäivää.

Lapsilla oli onneksi aurinkosuojatuotteiden lisäksi UV-vaatteet ja he säästyivätkin palamiselta. Tutkimusten mukaan erityisesti lasten herkkä iho on supertärkeää suojata, sillä palaminen, mutta varsinkin toistuva auringossa palaminen lisää huomattavasti riskiä sairastua ihosyöpään aikuisena.


P20 tuotteita löytyy kolmea eri suojakerrointa: SPF20, SPF30 ja SPF50. Meillä suosituin ja käytetyin suojakerroin, maasta ja leveysasteista riippumatta, on tuo korkein. Kaikkia suojakertoimia on saatavilla  kätevissä eri pakkausmuodoissa ja meidän porukan suosikki näistä onkin tuo kuvissakin näkyvä SPF50 "continous spray" -aerosoli.

Lapset suihkivat suojan helposti itselleen ja pakkaus toimii myös ylösalaisin.  Kätevää on muuten myös P20 tuotteiden koostumus. Kevyt öljy levittyy nimittäin iholle kuin unelma! Tuote ei sisällä parabeeneja, eikä hajusteita ja ainakaan meidän superherkkikset eivät saaneet näistä mitään oireita.

Varsinkin Pienimmän kanssa on saanut olla varpaillaan erilaisten aurinkosuojien kanssa, sillä valitettavan moni on aiheuttanut ihottumaa.


P20 aurinkosuojatuotteiden UVA-suojaustaso ylittää EU:n tämänhetkisen suositustason ja etenkin spontaaneiden uimareissujen kannalta tuotteiden kestävyys on huippujuttu. Testien mukaan P20 aurinkosuojatuotteet antavat suojan jopa kymmeneksi tunniksi ja ovat erittäin vedenkestäviä, joten aamupäivällä levitetty suoja on validi vielä alkuillan pulahduksilla.

Kotona levitetty aurinkosuoja kestää uimista jopa 4x20 minuuttia, kunhan tuotetta muistaa levittää tarpeeksi paljon (suositus 30-40ml). Siksipä se kotiin mahdollisesti unohtunut aurinkosuoja on tässä tapauksessa yksi stressinaihe vähemmän :)

Me ollaan aika hyvin tähän saakka onnistuttu suojaamaan lapset auringolta ja palamiseen liittyvät riskit on iskostettu syvälle selkärankaaan. He muistavat nykyisin myös suojata helpoimmin palavat paikat, kuten korvanlehdet, jalkapöydät ja ilman hattua uidessa jakauksen.

Varsinkin tuo neiti kymppivee oli tarkka altaalla aurinkoa palvoessaan, mikä kieltämättä lämmitti mieltä. Suojat kuntoon ja välillä varjoon :)


Niin ja näin aurinkoisten päivien kunniaksi haluaisin kuulla teidän auringonottotavoista tai vaihtoehtoisesti siitä, onko niitä edes? Millaista suojaa sinä käytät?

Kaikkien postaukseen kommenttinsa jättäneiden kesken arvotaan P20 aurinkosuojatuotepaketti (arvo noin 46e), joka sisältää mm. juurikin tekstissä mainitsemani kätevän SPF50 "continous sprayn". 

Jätä siis kommentti sunnuntaihin 20.5.2018 mennessä ja olet mukana arvonnassa. Arvonnan säännöt löydät TÄSTÄ. Onnea matkaan ja aurinkoisia hetkiä :)

64 kommenttia:

 1. Minulla ei ole tapana ottaa aurinkoa, mutta tokihan ulkona tulee liikuttua. Etenkin jos on matkalla etelässä. Usein käytän spf 30 aurinkovoidetta.

  vitaevay@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Nuorena en käyttänyt niinkään suojia, rusketus oli tärkeää. Nykyään laitan aurinkorasvaa heti, kun vähääkään paistaa. Erityisen tärkeäksi se on tullut, kun lapsi syntyi, hänen ihoansa en missään nimessä halua polttaa! :)
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 3. Aurinkoa tulee otettua eniten rantalomilla. Lapset suojataan pääasiassa vaatteilla ja yritetään pitää varjossa, mutta se on aika haastavaa�� sk 50 on itellä ja lapsilla käytössä.
  Paiviperatalo@hotmail.com

  VastaaPoista
 4. En ota aurinkoa, mutta palan jo auringossa liikkuessani ellen käytä aurinkosuojavoiteita.
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 5. Jospa tästä tulisi oikeen aurinkoinen kesä niin voiteet olisivat tosi tarpeeseen ❤️
  jokinen.sara(at)gmail.com

  VastaaPoista
 6. En ole mikään auringonpalvoja, mutta kun olen auringossa, kyllä suojaan itseni. Olen kyllä iskostanut lasten päähän aurinkorasvan tärkeyden. Vielä kun mieskin oppisi...
  m.mattila@nic.fi

  VastaaPoista
 7. En ota aurinkoa, mutta toki auringossa tulee silti oltua. Yritän muistaa aina laittaa aurinkovoidetta, varsinkin lapsille ja mahdollisimman korkealla suojakertoimella.

  VastaaPoista
 8. Juu kyllä kunnon suojaus olisi tarpeellinen.väliin unohtuu. Salli.moilanen35@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Pientä lasta suojaan vaatteilla.
  Itselle laitan aurinkorasvaa ja tarpeen vaatiessa myös suojaan vaatteilla/huivilla.
  jonna.tiittanen@elisanet.fi

  VastaaPoista
 10. Itse en harrasta auringonottoa, en yksinkertaisesti malta vain maata aloillani - yksi syy sekin etten liiemmin väriä ota pintaani vaikka siellä kuinka kauan makaisin.. Pyrin kuitenkin tästä huolimatta käyttämään aurinkosuojaa, koska kyllähän sitä aurinkoa tulee ulkona oleskellessa muutenkin. :)

  shimmerblinger@gmail.com

  VastaaPoista
 11. En varsinaisesti ota aurinkoa, mutta jo työn puolesta joudun olemaan välillä paljonkin ulkona. Mieluiten varjoa ja pitkähihaiset, mutta laitan lähes aina aurinkorasvaakin, jos vietän ulkona pidemmän aikaa.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 12. Itselläni on tosi aurinkoherkkä iho, joten rasvaa kuluu!
  mannanpostiatluukkupistecom

  VastaaPoista
 13. Ulkomailla käytän aurinkorasvoja, kotimaassa en..ksefedini@suomi24.fi

  VastaaPoista
 14. Mökillä olessa puuhastelen ulkosalla todella harvoin makaan ja otan aurinkoa.En onneksi pala helposti,mutta naama varsinkin nenä ja rintamus on rasvattava hyvin,käytän ensimmäisinä aurinkoisina päivinä 30 suojakertoimella olevaa rasvaa kun iho on saanut väriä voin käyttää pienemmällä suojakertoimella olevia tuotteita. jaaouma@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Tarpeeseen tulee, aurinkoa kun on tapana ottaa :)
  minna1995(at)gmail.com

  VastaaPoista
 16. Nyt todella semmoset helteet ja paahde että rasvoille olis käyttöä :)

  anniina.lang96@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Ihania fiiliksiä näissä kuvissa! Mulla on myös tuo spray tästä tuotteesta ja se on kyllä näppärä ja muutenkin hyväksi todettu tuote :)

  VastaaPoista
 18. Kyllä kunnon suojautuminen auringolta on tärkeää, vaikka välillä pääseekin unohtumaan.

  Eve_95@windowslive.com

  VastaaPoista
 19. Meillä on kaikilla käytössä 50 suojakerroin ja lapset ovat hyvin tietoisia siitä että aurinkovoidetta tulee käyttää. Ulkomailla puolen päivän maissa oleillaan mielellään varjossa.
  karoliina.grootila@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Mukana arvonnassa! Useinkin unohtuu suojaus, aurinkoisten päivien tullen tutkailen edellisen kesän jo ehkä vanhahtuneita tuotteita...
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 21. Meillä lapsilla käytetään suojakerrointa 50 ja itsellä käytössä 50 kasvoille ja 30 vartalolle. Aurinkovoiteet tulisi tarpeeseen mukana siis kivassa arvonnassa!

  VastaaPoista
 22. En ota aurinkoa. En loikole auringossa. Tiedän kyllä että ihottumille tekisi hyvää, mutta en nauti siitä yhtään. :l
  Naurajatar@suomi24.fi

  VastaaPoista
 23. Täällä on aurinkosuojat kovassa käytössä, merellä kun aurinko on vielä kovempi ja palamisen riski suurempi. Kuopuksella on herkkä iho, mikä onkin ollut haasteena löytää sopiva rasva. Ja, erityisesti nyt kun hänen kasvoistaan talvella leikattiin kasvain, on arpea suojattava vielä tarkemmin.
  Joten, ehdottomasti mukana arvonnassa!

  VastaaPoista
 24. En ota auringoa varsinaisesti. Ulkoilen ja touhuan pihalla ja yritän muistaa voidella ihoa aurinkorasvalla. markettavesala@gmail.com

  VastaaPoista
 25. Ennen tuli otettua enemmän aurinkoa kuin nykyään. Aina olen suojannut ihoni jonkinlaisella aurinkorasvalla kun olen ulos mennyt �� joskus vaan sattunut unohtumaan jos on kävelylle lähtenyt ja se on heti kostautunut.

  neea.akerfelt@gmail.com

  VastaaPoista
 26. Kiitos muistutuksesta! Mulla sama "harhaluulo", ettei rusketu rasvailun jälkeen...no tiedänhän toki ettei se totta ole ja oikeastaan mitä väliä, kun en rusketu muutenkaan?! �� Vaaleaihoisena palan helposti ja luvattoman harvoin käytän suojakertoimia. Lapset sentään pyrin rasvaamaan kohtuullisesti, mutta voisitko pliis pelastaa toisen hönön (itsesi lisäksi ��) tältä tyhmyydeltä ja helpottaa rasvailua sen verran, että olis aineet hankittuna. Kiitos! ��
  PS. Uusi tuttavuus koko tuote, en ole moisesta merkistä kuullut.

  liisan@kotikone.fi

  VastaaPoista
 27. Vau, tarpeeseen tulisi, mukana arvonnassa! Terkuin, helposti palava punapää

  hippohiiri at gmail.com

  VastaaPoista
 28. Otan aurinkoa sekä löhöämällä, että touhuamalla vaan ulkona �� pojan kyllä suojaan, itse muistan vähän vanhemman. Täytyy ottaa nyt tarkkaan syyniin, että ulos ei lähdetä ilman suojaa.. anni.nattinen@hotmail.fi

  VastaaPoista
 29. Aurinkosuoja on ollut aina käytössä, yleensä joku helppo suihkutettava max. 30 suojakertoimen vedenkestävä suihke. Nyt vasta viimevuosina olen tajunnut ostaa kasvoille erikseen tarkoitettua aurinkosuojaa - on arkikäytössä niin paljon näppärämpi kun nuo yleissuojat, jotka jää killumaan monesti rasvaisina naamalle (rannalla ei niin nuukaa vaikka killuisikin :)). Tuosta P20-sarjasta olen kuullut tuttavaperheeltä paljon hyvää ja ehdottomasti testattava kyllä!
  johanna.ronkkonen(at)gmail.com

  VastaaPoista
 30. En varsinaisesti ota aurinkoa koskaan, mutta herkän ihoni haluan suojata ilman muuta. Mukana.
  nelliina(@)yahoo.com

  VastaaPoista
 31. Palan niin helposti, että korkeimmat suojakertoimet aina ulkoilessa käytössä. Kasvoillakin käytän suojakertoimellisia tuotteita. Ikävä kyllä toinen lapsistani perinnyt herkästi palavan ihoni.
  tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 32. Meillä lapset om saatusuojattua kohtuullisesti tähän asti, vaikkei rasvaus lempijuytuja olekaan. Vielä kun sais tuon miehen ymmärtämään, ettähänen ihotyypillään tarvitsee vain ajatella sanaa "aurinko" niin jo punoittaa...

  VastaaPoista
 33. Työn puolesta olen ulkona paljon, joten aurinkorasvaa kuluu. 😊 Mukana arvonnassa. moittinen@gmail.com

  VastaaPoista
 34. En ota aurinkoa tarkoituksella, sillä palan herkästi. Käytän tavallisesti suojakerroin 50 rasvaa, toisinaan vain 30:ntä. Meikeissäni on pienemmät suojakertoimet (20 tms). Tuo mainitsemasi suihke kiinnostaa minua erityisesti.
  ninnu-83(a)hotmail.com

  VastaaPoista
 35. Minä lutraan kyllä ihan huolella rasvojen kanssa, rakastan aurinkoa ja sen kyllä tietää kaikki meillä 🔆

  VastaaPoista
 36. Meillä on useampi aurinkovoidetta käyttävä :)
  -minttu47-
  minttu47@gmail.com

  VastaaPoista
 37. Lapsille laitetaan aurinkovoidetta. Vanhemmat käyttävät ainakin ulkomailla ja myös kotimaassa, kun oleillaan vähänkin pidempään auringonpaisteessa. Tosin itse nykyään tykkään etsiä usein hieman varjoisamman kohdan.
  Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

  VastaaPoista
 38. En ota aurinkoa, enkä muutenkaan ole kesällä paljoa ulkona. Mieheni ja tyttäreni sen sijaan viettävät aikaa ulkona huomattavasti enemmän, mies nimittäin harrastaa kalastusta, ja meidän teini on kesällä paljon kavereiden kanssa ulkona. He tarvitsevat ja käyttävät aurinkovoiteita, joten olen ehdottomasti mukana arvonnassa :)
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 39. otan silloin tällöin aurinkoa, mutta aina (korkean) aurinkosuojan kanssa tai matalamman suojan kanssa iltasella. keväällä ja kesällä ulkona liikkuessa tulee myös suojattua ihoa aurinkorasvoilla, erityisesti tuollaiset suihkutettavat aerosolit ovat mieleeni helpon levitettävyyden vuoksi. ansode@gmail.com

  VastaaPoista
 40. Lapsilla käytän korkeita suojakertoimia 50 ja 30 ja myös aurinkosuoja vaatteita. Myös itseäni rasvaan auronkovoiteilla kun työssä on ulkoilua.
  minna.juvonen@kotikone.fi

  VastaaPoista
 41. Meillä ei paljon aurinkoa oteta, vaan ihan vaan ulkoillaan :) Lapsilla on aina korkein suojakerroin, itseltä aika usein unohtuu suojat, joten tarpeeseen tulisi tämä paketti :) Tiia babystepblogi@gmail.com

  VastaaPoista
 42. Aurinkosuojat ovat todella tärkeitä. Itse käytän luonnollisia fysikaalisia suojia, koska ne eivät kuormita luontoa.

  VastaaPoista
 43. Käytän korkeaa suojakerrointa koska palan tosi helposti! En ole koskaan ollut mikään himoauringonottaja, mutta matkustellessa tulee oltua auringossa paljon joten suojakerroin tulee aina tarpeeseen.

  juulia.myllykangas(at)outlook.com

  VastaaPoista
 44. Käytän suojakerroin 30 tao alkukesästä jopa 50. Päiväkodissa töissä olllessa tulee ulkoiltua paljon ja juurikin hyvällä aurnkoisella säällä. Onat lapset on myös tullut opetettua että auringolta tulee suojautua rasvalla, vaatteilla ja silmien suojaksi vielä aurinkolasit.

  VastaaPoista
 45. Palan herkästi joten aurinkorasva on pakollinen vaikken varsinaisesti aurinkoa otakkaan.
  Tiina
  miumiu83 at gmail.com

  VastaaPoista
 46. Kolmen lapsen ja kahden aikuisen taloudessa aurinkorasvaa kuluu paljon. Panostan lasten ja oman aurinkorasvan laatuun ja meillä suojakerroin on poikkeuksetta 50, joskus laitan itselleni 30.

  VastaaPoista
 47. Auringonpalvoja täällä hei! Rannalle laitetaan kunnolla voiteita ja lapselle parasta, hinnallakaan ei ole silloin väliä! Mutta mikä kumma siinä on, jos menen pihalle muuten vaan, niin voiteet meinaa unohtua (lapselle toki laitan aina). Mä tykkään eniten suihkutettavista aurinkosuojista. Kyllä mua on aina pelottanut mun auringonpalvonta, varsinkin rannalla, jossa tulee lomareissuilla oltua kokonaisia päiviä kerrallaan. Kolmena eri kertana ulkomailla olen joutunut lääkärin vastaanotolle. 10 vuotta sitten Thaimaassa paloin niin hurjille vesirakkuloille että lääkärikin totesi ettei muista nähneensä vastaavaa... onneks nykyään jo olen ottanut opikseni ja pidän huolta siitä ettei pääse palamaan.
  Mukana ollaan arvonnassa, hieno arvonta!

  Terkuin, Mira
  Prinsessajuttu -blogista

  VastaaPoista
 48. Emme varsinaisesti "ota" aurinkoa, mutta kyllä siltä silti täytyy suojautua arkenakin ulkona ollessa :)
  hilsan@luukku.com

  VastaaPoista
 49. Olen alkanut palamaan todella herkästi, joten tulisi käyttööm!

  VastaaPoista
 50. Ulkoillessa täytyy suojautua :)
  Nannaliini10@gmail.com

  VastaaPoista
 51. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 52. Aurinkolomilla otetaan aurinkoa ☺ onneksi ikä on tuonut kokemusta ja edellinen palaminen auringossa on tapahtunut teinivuosina. Lapset suojataan voiteilla ja vaatteilla. Oma haasteena on aurinkoihottuma, jonka epäilen toisinaan tulevan myös rasvan ja auringon yhdistelmästä. Siksipä olisi mukava kokeilla itselle uutta laadukasta sarjaa. Muuten pysyttelen entisessä, toistaiseksi parhaiten toimineessa suojassa...
  shytonen(at)gmail.com

  VastaaPoista
 53. Täällä yksi superherkkä palamaan auringossa, mukana arvonnassa!

  saara.loman at gmail.com

  VastaaPoista
 54. Itse kyllä olen niin kalpea että palan pelkästä auringon ajattelusta joten tarpeeseen tulisi :D

  viivi.korpela@hotmail.com

  VastaaPoista
 55. Aurinkosuojalle tuntuu olevan käyttöä jo nyt, mutta todella tarpeeseen se tulee elokuussa Veronassa :)

  suvi.vikholm(at)luukku.com

  VastaaPoista
 56. Käytän suojaa satunnaisesti.. mutta en "otakaan" aurinkoa. Totta puhuen, suojalle olisi siis käyttöä.

  VastaaPoista
 57. Mukaan kivaan arvontaan! Tämä palkinto tulisi todella tarpeeseen =).
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ARVONTA ON PÄÄTTYNYT! TÄMÄ ON VIIMEINEN ARVONTAAN OSALLISTUNUT KOMMENTTI.

   Poista
 58. Tärkeä asia tuo auringolta suojautuminen! Omassa lapsuudessa ei aurinkorasvoja käytetty, mutta nyt omille lapsille aina suojakerrointa 50 tai suojataan vaatteilla. Itse käytän kerrointa 20-30, koska en herkästi pala. Nykyään aloitan suojakertoimella varustetun päivävoiteen käytön kevättalvella heti auringon ilmestyttyä. karhapaa.ml (at) gmail.com

  VastaaPoista
 59. Kookosöljy itellä välillä käytösä. Lapset suojataan vaatteila. Jos nyt pääsee iho punottaan niin probiootti jogurttia niihin. Auttaa ja luonnollista.

  VastaaPoista
 60. Meillä suojataan koko perhe aurinkovoiteilla ja vaatteilla, ollaan asian kanssa tosi tarkkoja.. omalla äidillä ollut melanooma sai meidät miettimään asiaa kunnolla ja nykyään asian kyllä muistaa hyvin! Itse olenkin ei ruskettuvaa vain palavaa tyyppiä,joten suojaus on tärkeää ��

  mirka.rokala@gmail.com

  VastaaPoista
 61. Onnistuin juuri tänään polttamaan itseni, joten tarpeeseen tulisi viia.hatara@helsinki.fi.

  VastaaPoista
 62. Eipä tule pahemmin otettua aurinkoa.
  Ostin tänä keväänä P20 -suihkeen ja oon ollut positiivisesti yllättynyt! Ainoa miinus kyllä desinfiointiainemaisesta tuoksusta...

  VastaaPoista
 63. Käytän ulkomailla aina vähintään 50 ja Suomessa 30 mutta joihinkin paikkoihin 30. En koskaan ole ottanut aurinkoa ilman rasvaa enkä tajua niitä ihmisiä jotka polttavat itsensä melkeinpä tahallaan ja sanovat että huomenna punainen muuttuu rusketukseksi!!

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistä ♥