maanantai 28. toukokuuta 2018

Ylellistä pellavaa pedissä.

(kaupallinen yhteistyö Tinkai)

Pellavaisia petivaatteita on hehkutettu blogeissa jo pitkään, eikä syyttä. Ovathan ne nyt aivan mahtavat nukkua. Sellaiset superpehmeät, niinkuin vauvan unirätit. Sitähän me kaikki mietittiin, että ovatko ne karheat ja kovat nukkua? Monilla kun on pellavasta sellainen kiiltävä ja mummon mankeloima kovahko muisto. Eivät todellakaan, tätä ei varmasti voi tarpeeksi korostaa. 

Pellava materiaalina on kestävää ja pestävää ja oikeastaan vain paranee pesemällä. Itse pussilakana ja tyynyliina tuntuvat ihoa vasten viileältä ja kuulemma talvella sitten lämpimältä. Tuosta talvikäytöstähän itselläni ei ole vielä kokemuksia, mutta ainakin kesään voin suositella  tätä viileää materiaalia.

Pussilakanat ovat aavistuksen raskaammat kuin puuvillaiset vastaavat ja varsinkin pestyn tuotteen paino yllätti minut. Kuivuttuaan peitto on lähinnä ylellisen tuntuinen ja hieman painavampana ajattelin kokeilla myös meidän erityisen sänkyyn. Olemme miettineet hänelle painopeiton kokeilua ja tämä voisi olla itseasiassa hyvä vaihtoehto, sillä tuntoherkkä on supertarkka materiaalista.


Alunperin makuuhuoneinspispostauksessa haaveilin huoneen tunnelmallisemmasta ilmeestä. Tärkeintä nimenomaan pitkästä aikaa oli panostaa makuuhuoneeseen huoneena, eikä vain tilana, jossa nukutaan.

Sain Tinkailta paketin, josta löytyivät nämä ihanaakin ihanammat petivaatteet. Tinkai on Hyvinkäällä sijaitseva pienyritys, jonka valikoimiin kuuluu näitä pellavaisia kodintekstiilejä, sekä ihania vaatteita. Erityisesti Taali-pusero on mielestäni superkivan mallinen!

Tosiaan omasta paketistani kuoriutuivat nuo pellavaiset Lantti-pussilakanat ja -tyynyliinat, jotka kaksivärisinä ovat käteviä ja petauksen ilmettä on helppo muokata. Tinkain pellava kudotaan lähituotantona Liettuassa, tehtaiden työntekijät ovat tuttuja ja työoloja seurataan.


Olen yleensä supertarkka siitä, että vaihdan lakanat kerran viikossa. Nyt vaan en millään malttaisi. En halua luopua tuosta pehmeydestä ja pedata niitä tavallisia takaisin. Edes viikoksi..

Empiirinen interweb-tutkimus on osoittanut, että näissäkin on huomattavia laadullisia eroja. Ilmeisesti halvalla ei ole mahdollista saada hyvää, mutta onneksi tähänkin on ratkaisu!

Jos teillä on ollut myös haaveena hankkia pellavalakanat, niin sain ihan mahtavan alekoodin jaettavaksi! Nimittäin koodilla PETITE40 saatte nyt -40%  alennusta vaikkapa juuri näistä Lantti-pellavalakanoista.

Mielelläni kuulisin myös teidän kokemuksianne erilaisista pellavalakanoista. Löytyykö sieltä ruudun toiselta puolelta yhtä hurahtaneita?

2 kommenttia:

 1. Täällä on pelavalakanat myöskin käytössä, eikä muita enää kelpuutetakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiva kuulla <3
   Ne tuntuvat kyllä niin ihanilta!

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥