perjantai 8. kesäkuuta 2018

Avokado-rapusalaatti ja lime-vinaigrette.

Arki on vienyt tätä naista kuin pässiä narussa! Aamuisin kello on soinut aikaisin ja aikalailla yhtä aikaisin sitä on kaatunut sänkyyn unimasan vietäväksi. Uuden opettelu on ollut hauskaa ja haastavaa ja päivittäin olen ollut kotiin ajaessani täynnä kiitollisuutta sattumuksien summasta ja kolmen kilometrin työmatkasta.

Tänään kuitenkin nautin täysillä vapaapäivästä, isojen kesälomasta ja nappasin myös Minityypille vapaapäivän päiväkodista. Kiire ja poissaolo kotoa on tehnyt sen, että eihän noista raaski luopua edes päivähoidon ajaksi.

Tänään hoidettiin yhdessä asioita ja laitettiin kuntoon viikon varrella rempsahtaneita juttuja. Käytiin kaupassa ja syötiin lounas ulkosalla. Meidän ihan ykkössuosikkeja on avokado ja rakensinkin siitä älyhyvän lounassalaatin. Yllätin jopa itseni tämän maukkaudella ja ipanat tyhjensivät lautasensa ennätystahdissa. Note to myself: tee ensi kerralla tuplasatsi.

Jos talvella nautittiin vähän väliä lämmintä bataatti-fetasalaattia, tämä on ehdottomasti paras kesäversio siitä ikinä!


Avokado-ravunpyrstösalaatti lime-vinaigretella:


1 rasia versoja tai vuonankaalia
(itse käytin Mimis-versosalaattia)
2 avokadoa
1 purkki ravunpyrstöjä suolaliemessä

lime-vinaigrette:


sitruuna-oliiviöljyä
riisiviinietikkaa
suolaa, pippuria
hunajaa
0,5 - 1 limen mehu


vadelmilla ja mintulla maustettu vesi


vadelmia
minttua
jäitä
vettä


Löysin kaupasta täydellisen kypsiä avokadoja ja alunperin salaattiin suunniteltu vuonankaali vaihtui lennosta versosalaattiin hyllyjen huutaessa tyhjyyttään. Tämä olikin onni onnettomuudessa sillä aion käyttää tuota versosalaattia vastaisuudessa paljon! Hitsit, miten hyvää!

Nuo maustetut vedet ovat kesäisin suosikkejani ja omalta pihalta löytyy niihin huippuhyvin aineksia! Minttua ja oreganoa kasvaa ihan villinä ja molemmat niistä ovat superhyviä mansikoiden tai vadelmien  kera vedessä.

Molemmat niistä on muuten monivuotisia, eli kaupan ruukkuyrttien jämät todella kannattaa iskeä maahan!

Paistoin salaatin kaveriksi Schärin moniviljaciabatat, niitä oli sopivasti neljä paketissa ja jestas, miten hyvää muuten tuo salaatti olikin leivän päällä. Tehtiin loppuviimein ipanoiden kanssa siis salaattileivät :)

Mutta nyt täytyy painua unille, sillä herätys kisareissulle kutsuu jo ennen aamuneljää.. Julkaisin julkaisematta jääneet kommentit, vastailin niihin ja samoin teidän sähköposteihin. Nyt pitäisi olla jokaisella siis vastaus odottamassa :) Ja kiitos niistä kaikista!

Ainiin, sujautan mennessäni vielä euron Minityypin tyynyn alle, sillä hammaskeijulla on ensi yönä töitä 

2 kommenttia:

  1. Lime-vinaigrette ohjetta etsin ja täältä löysin. Oli hyvä, vaikka vähän epäilin miten onnistun ainesosien suhteiden kanssa. Ihania kuvia, pitää testata myös salaatti ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että löysit tänne ja jätit kommentin :)
      Tuo vinaigrette on kyllä superhyvää ja oikeastaan aina vähän eri makuista, kun ei jaksa sen kummemmin mittailla :D

      Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥