torstai 27. syyskuuta 2018

Lapsiperheen toimiva eteinen.

Tuulista torstaita! Blogi on uinunut kesäunta heinäkuusta lähtien ja nyt tuntui oikealta ajalta palata tänne. Instagramia seuranneet tietävätkin, että olemme eläneet remontin keskellä jo jonkin aikaa. 

Aviomies oli suunnitellut meille eteisremontin, jossa kaadettiin seinää ja purettiin kaappia. Minä lisäsin sormeni soppaan ja pyysin, että aulan parketti kaivettaisiin esille laminaatin alta ja samalla voisi olla hyvä vaihtaa eteisen ysikytluvun beigehtävä laatta pois.

Ja laittaa sinne lattialämmitys. Ja oikeastaan sisäkatonkin voisi sama siinä samalla uusia. Ja eikö olisikin hyvä upottaa nyt valaisimet siihen kattoon, kun se kerran ollaan uusimassa. Että lapasesta lähti ja mopo keuli.

Eikä niitä lattia- ja kattolistojakaan takaisin laitettu. Löytyi semmoiset paksummat, joista olin salaa nähnyt unta. Kun lähdettiin tekemään, niin tehtiin kunnolla. Mieluista ja täydellistä. Käytännöllistä ja kaunista.


Nyt ollaan siinä vaiheessa, että täällä voi kävellä astumatta naulaan tai tukehtumatta hiomapölyyn. Voi rakastua uudelleen kotiinsa ensisilmäyksellä. Eteinen on sellainen käyntikortti, josta yleisesti puhutaan. Ja jos olen aiemmin viihtynyt keittiössä, mietin tässä makuupussin asettelua tuohon keskelle aulaa.

Vaikka nämä nyt ovat vain kuvia. Aika tyhjiä lopulta kaikkinensa. Ei meillä oikeasti tältä näytä arkena, vaan ainoastaan nyt hetkellisesti kuvia varten. Näistä kuvista puuttuu mielestäni se elämä, lämpö ja onni, jonka arki tuo tullessaan.

Ne eteistä pitkin viskotut reput ja pari kenkiä, jotka eivät löytäneetkään tietänsä siihen kaappiin, joka juuri niitä varten kasattiin paikoilleen. Hikeä ja kyyneleitä vaatineet, taisi olla sitä vertakin kun kasaajalla unohtui hanskat kädestä. 


Seinästä puuttuu vielä lattialämmityksen ohjain ja eteisen ja aulan välistä eritasolista. Kaapit pitäisi koteloida paikoilleen yläsokkelilla, niin ja tuo ulko-ovikin on menossa vaihtoon. Vaaleat seinät ovat vielä maalaamatta ja katosta roikkuu sieltäkin piuhoja. Mutta hei! Listat on asennettu ja yleensä hoidetaan aina viimeisenä.

Remontti oli ehdottomasti perheriitojen ja itkujen arvoinen. Vähän niinkuin synnytys kaikkine tuskinensa, joka poiki jotain täydellistä, ja jonka kivut unohtuvat hetkessä. Ja taas päätin, että koskaan ei enää remontoida. Ei ainakaan ennen ensi kertaa.

12 kommenttia:

 1. Niin upea teidän uusi eteinen <3 Varmasti kaiken vaivan ja ajan arvoinen, siltä ainakin tänne näyttää. Mukavaa syysviikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni <3

   Säät ovat kyllä olleet aikamoisen syksyiset, mutta oikeastaan hyvällä tavalla. Semmoinen hyggefiilis ja kelpaahan täällä remontoidussa ympäristössä taas pyöriä :)
   En taida kyllästyä katselemaan tuota ikinä <3

   Ihanaa viikonloppua sulle <3

   Poista
 2. Onpa ihana! Olisi kiva nähdä myös ennen kuvat ja mitä kaikkea olette saaneet mahtumaan tuohon huikean pitkään eteisen kaappiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi, tuo on kyllä super ihana!
   Mä itseasiassa ajattelin kaivaa puhelimesta niitä "ennen" -kuvia, ehkä kaappien luurangotkin pääsevät tänne vielä joskus :D

   Poista
 3. Ihanaa, kun palasit. ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3
   Onpa ihanaa kuulla tuollaista!
   Ja ihanaa, kun kommentoit noin <3

   Poista
 4. Oi, näyttää kyllä niin kauniilta ja valoisalta/tilavalta. Ja, tuo parketti erityisesti on niin hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, se parketti vasta jotain onkin! Tulen ihan surulliseksi siitä, että muualla täällä kaunis parketti on vielä piilossa..

   Valoa tuo nuo kauniit spotit, jotka mies (miehenä) osasi valita just eikä melkein, minä vain sanoin, että valkoiset reunat, että sulautuu kattoon :D

   Kiitos, kun olet täällä vielä <3

   Poista
 5. Kiitos, että palasit kirjoittamaan! Blogisi on ehdottomasti oma lempparini, monipuolinen ja aivan paras. Tykkään niin remppa, sisustus kuin tyyli-jutuista. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentistasi, olipa sydäntä lämmittävää lukea se <3

   Poista

Kiitos kivasta viestistä ♥